Građani bijesni: Uništili su ceste i ostavili “svinjac” iza sebe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prije nekoliko dana smo objavili članak pod nazivom “U Babinom Viru rekonstrukcija prometnica“. Sugrađanke i sugrađani, a primarno oni koji žive u mjesnom odboru Babin Vir, s oduševljenjem su dočekali sanaciju odnosno djelomičnu rekonstrukcija uništenih i neodržavanih prometnica u njihovom kvartu. Svega nekoliko dana nakon što su prema svemu sudeći, radovi završeni, desetci pritužbi Požežanki i Požežana došlo je do nas. Naime, sugovornici su u najmanju ruku ljutiti i to s pravom.

“Gradske novce su potrošili, a napravili su još gore nego što je bilo, ovo izgleda kao da su se djeca igrala, a ne da je neka firma radila, sramota. Ništa kod nas ne može proći normalno i bez problema. Ne može čovjek reći jednom bravo, napokon nešto dobro i pametno napravljeno” – rekla je prva sugovornica.

“Uništili su ceste i ostavili “svinjac” iza sebe, po podu ima čikova, pijeska i rasutog ulja motornog ili što već je to, sve masne fleke. Ima i nekih kartona od nečeg crnog, katrana sigurno i to je ostavljeno u travi pored staze. Dno dna” – govori nam druga ljutita sugrađanka.

“Kao osoba koja o toj struci malo više zna, mogu slobodno reći da za ovakav posao ima jedna uzrečica a ona je: “Drž’ vodu, dok majstori odu.” Uvjeren sam, a uvjerit ćete se i sami, da će se to sve raspasti već do ovog ljeta. Tu svakodnevno prolazi stotine automobila, kako mještana Babinog Vira, tako i zaposlenici tvrtke Tekija d.o.o., ali i teška vozila te gradske tvrtke. Kad se radi kako treba, skidaju se dva sloja asfalta i dva nova sloja se navlače. Ovakav model bi bio dobar za recimo nekakav makadam do vinograda primjerice, ali za centar grada je žalosno da će ovo netko dopustiti, gdje je nadzor?” – pita se i treći sugovornik.

A pitamo se i mi, gdje je nadzor radova i je li proveden uopće?
Ovakvo nešto se ne može vidjeti često. Novi asfalt se na očigled ne čini kvalitetno napravljen, na nekim mjestima je ulegnuće, a ne nekima je izbočenje. Možda će na tim mjestima gdje se nalaze izbočenja nadležni to iskoristiti umjesto ležećih policajaca?

Nadalje, šahte su asfaltirane i ne može ih se otvoriti, što se može također vidjeti na fotografijama. Isto kao i to da su te šahte napunjene pijeskom, asfaltom i smećem te će pri prvoj kiši ulice biti poplavljene vodom jer voda neće moći nesmetano otjecati.
U travi se zaista nalazi smeće zaprljano katranom, a staze i ceste su prepune pijeska, nitko se nije potrudio barem pomesti to. Ceste su pune nekakvog ulja i isprljane katranom.
Od tvrtke poput PZC-a očekivalo bi se da se nakon ovog posla neće vući nikakvi “repovi” no ovo je na žalost očajno. Gradski novci su potrošeni, a stanje je trenutno gore nego što je do sada bilo. Isto tako, na fotografijama se može vidjeti i to da je pored ove rekonstrukcije jedan puknuti dio prometnice ostao, je li zaboravljen namjerno ili slučajno, nije nam poznato.

Kako su nam rekli sugovornici, sve ovo prijavit će nadležnom Ministarstvu jer ne mogu gledati kako im je uništen kvart, ostavljen je u smeću, a gradski novac potrošen, ali i to da nikakav nadzor nisu vidjeli.

Na žalost, čini se da ništa u Požegi ne može proći normalno i bez problema, ništa se ne može napraviti po “pravilima struke”.
Za kraj se pitamo, zašto Grad Požega ubuduće ovaj posao ne povjeri provjerenim tvrtkama koje su između ostaloga iz naše županije.

U nastavku pogledajte kako izgleda Babin Vir.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *