Građani ukazuju na sigurnosni propust u centru, nitko ne reagira

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Proteklih dana dobili smo nekoliko upita, ali i apela za pomoć naših čitateljica i čitatelja. Skrenuli su nam pažnju na sigurnosni problem koji je zasigurno sve, samo ne bezazlen.
Kako nam tvrde, kontaktirali su nadležne ali kažu nam da svi kontaktirani “ograđuju” i da svi “peru ruke”
Problem se nalazi na raskrižju Sokolove ulice i Ulice Matice Hrvatske, dakle svega 20-ak metara od Gradske uprave i Trga Svetog Trojstva.
O čemu se točno radi?
Kad s vozilom dolazite iz smjera Sokolove ulice prema Matice Hrvatske, s desne strane se nalazi jedan dosta veliki ukrasni grm koji zaklanja vidno polje vozačima. Do sada su vozači uvijek oprezno morali prilaziti tom raskrižju jer nekretnina jedne trgovine zaklanja pogled sa staze i pješake se može uočiti tek kad zakorače na označeni pješački prijelaz.
Nakon pješačkog prijelaza su sada i ta dva ukrasna grma od kojih ne vidite dolazi li automobil ili ne.
“Po noći je još dobro jer vidite svjetla od vozila iz tog smjera, ali po danu morate izletiti pa šta bude bude što je totalno nenormalno, čempres je tamo ukras koji ugrožava prometnu sigurnost. Podržavam zelenilo i hortikulturu, ali ne na ovakvim mjestima” – govori nam čitatelj.

Provjerili smo na stanje na terenu i jednostavno ne postoji mogućnost da demantiramo naše čitateljice i čitatelje koji su nas uputili na ovaj problem. Preglednost je nikakva, a sigurnost neupitno loša. Iskreno se nadamo da će već sutra onaj, u čijoj domeni se nalazi ovo područje reagirati i nešto poduzeti. Kažu da je bolje spriječiti nego liječiti, pa se nadamo da će tako biti i u ovom slučaju.
U nastavku vam donosimo fotografije spornog raskrižja gdje se čak na nekim fotografijama može vidjeti vozilo tek kad prođe dva sporna ukrasna grma:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *