Gradi li se još jedan kat na Studentskom domu u Požegi ili se samo raspada?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas se u krugu Studentskog doma u Požegi, koji je nekada bio u vlasništvu prvo Veleučilišta u Požegi, a sada Fakulteta turizma i ruralnog razvoja, fakulteta za koji su se toliko “hrabro i muški”, borili dekan prof.dr.sc. Borislav Miličević i njegov prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić, koji je, ako je suditi po glasinama i nasljednik, nakon što Miličević ubrzo preuzme kormilo na osječkom prehrambenom fakultetu, a Andrlić uskoči na dugo godina očekivanu čelnu poziciju dekana FTRR-a.
Kad kažemo “hrabro i muški” borili, mislimo više za sebe nego za obrazovnu instituciju budući da su smjer VVV ( vinogradarstva-vinarstva-voćarstva ) po kome je nekadašnji VUP bio poznat, olako prepustili drugima i na čija predavanja sada Požežanke i Požežani moraju ići u Osijek.

No pustimo sada njihove privatne nemale interese, budući da je tema kamion – mikser u dvorištu Studentskog doma u Požegi i to kamion – mikser s logom izvođača radova Studentskog doma u Požegi.

Već duži niz godina kola priča o loše izvedenim radovima, ponajprije na krovištu gdje voda propušta, odnosno prokišnjava u neke sobe na katu. Je li to točno, nikad nismo imali mogućnost provjeriti, a da nešto ipak “smrdi” dokazuje i današnja nemala intervencija kamiona s logom tvrtke Presoflex Gradnja d.o.o. koja je s mikserom beton ispuštala na krov ove zgrade za smještaj studenata.

Ako su u pitanju loše izvedeni radovi, jesu li sada popravljeni iz “garancije” izvođača radova koji je Studentski dom i gradio ili je radove podmirio Fakultet turizma i ruralnog razvoja, za sada nije poznato. Upit smo poslali Fakultetu turizma i ruralnog razvoja pa ćemo ga objaviti kada nam ga dostavi službenica za informiranje ili njezin zamjenik (velik je Fakultet pa ima dvije osobe za odgovaranje medijima). Podsjetimo da je Studentski dom građen novcem iz EU fondova, a na svečanom otvorenju bilo je “pola Vlade RH” na čelu s premijerom Vlade RH mr.sc. Andrejom Plenkovićem, budući da Studentski dom u Požegi nosi ime dr. Franje Tuđmana. S obzirom na to da se građevinska intervencija radi nakon samo tri godine, pitamo se što će biti za još tri godine.

Je li kod gradnje Studentskog doma bilo sve regularno i transparentno, pitamo se, budući da imamo neslužbene informacije da su i policijski službenici PU požeško-slavonske tada vršili razne izvide.

Dakle u naslovu je samo jedan veliki sarkazam po pitanju “novog kata”, budući da se Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi u ljetnom upisnom roku i nije baš Bogzna što proslavio, budući da je upisao svega 48 novih studenata. O toj temi uskoro više, a do tada se nadamo da je beton na krovu centra dobro “stegnut” da opet ne bi bilo vode na katu zgrade.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *