Gradonačelniče Glaviću “MANITE SE ĆORAVA POSLA”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

U novijoj požeškoj povijesti (od osamostaljenja Republike Hrvatske) funkciju gradonačelnika Grada Požege, ako smo dobro pobrojali, obavljalo je sedam građana grada Požege. Svi odreda bili su birani voljom građanki i građana na višestranačkim demokratskim izborima.
Donosili su proračune u skladu s mogućnostima vremena njihovih mandata.
Susretali su se s izazovima od velike ekonomske krize do današnjeg vremena i pandemije (COVID-19).

Gotovo smo sigurni da su se svi trudili iza svog mandata ostaviti naš grad ljepši, uređeniji i bogatiji.
No, listajući jutros službene stranice Grada Požege, uočili smo “opaku ideju” našeg uvaženog gospodina gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića.
On baš i ne ide za tim da bi grad obogatio za neku profitabilnu nekretninu već bi i postojeće iz portfelja grada vjerovali ili ne rasprodao, a možeš misliti novac bi uložio u neke važne višemilijunske projekte grada, vjerojatno tipa, muzeje, nogometna igrališta i sl.
Dakle, radi se o nekretnini odmarališta u mjestu Baška na otoku Krku.

Ne možemo sami zaključiti je li na ovu velebnu ideju došao osobno gospodin gradonačelnik ili su mu u pomoć pritekle bistroumne novopečene pročelnice.
Političari svih razina, patentirali su proizvod zvan AFERE, a taj proizvod je unazad nekog vremena gotovo postao zaštitni znak, čak BREND ovog našeg prelijepog slavonskog grada.

Treba li nam još pokoja afera?

No, nigdje ne spomene gradonačelnik iznos koncesije kako bi građani znali koliko je to na godišnjoj razini.
Posljednji koncesionar plaćao je koncesiju Gradu Požegi mjesečno 50kn po kvadratu plus PDV, što je iznosilo na mjesečnoj razini 22 035kn.

Ne bi li se gradonačelnik slučajno sjetio pa tih 264 420 kuna na godišnjoj razini od koncesije usmjeri za kategorije građana slabijeg socio-ekonomskog stanja?

Ne bi jer poslovica kaže: “sit gladnu ne vjeruje”.

Je li ova anketa svojevrsni paravan kako bi se zamišljeni plan i realizirao na štetu građana?
Podsjetimo, gradonačelnik Glavić u Gradskom vijeću Grada Požege uz pomoć žetončića iz Domovinskog pokreta ima većinu i odluke provodi kako god mu se “prohtije”.

Poštovane čitateljice i čitatelji, pročitajte anketu, glasajte prema svojoj savjesti jer se radi o NAŠOJ nekretnini, a ne o nečijoj PRIVATNOJ, a koliko je naša zabrinutost opravdana, prosudite sami.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika