Gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić na svečanosti uručivanja ugovora iz Poziva “Zaželi”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić danas je u Zagrebu potpisao Ugovor iz Poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.” sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda i to za projekt PUK31 za koji je odobreno 1.497.895,00 kuna bespovratnih sredstava, odnosno 100%-tni intenzitet potpore – prenosi Grad Požega.

Svečanom uručivanju Ugovora održanom u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu prisustvovali su je i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić. U ime svih potpisnika, okupljenima se obratio gradonačelnik Glavić izrazivši svoje zadovoljstvo zbog nastavka provedbe ovog hvalevrijednog projekta koji obuhvaća dvije skupine u nepovoljnom položaju – nezaposlene žene i starije osobe.

– Puno je ljudi koji su u potrebi, o kojima nema tko skrbiti i koji ne mogu sami za sebe napraviti sve što im je potrebno. Projekt i sudionici u ovom projektu, doista pomažu ublažiti taj problem. Istovremeno je taj projekt pomogao i u smanjenju broja nezaposlenih te pomogao u podizanju njihovih potencijala i vještina na tržištu rada. O starima, bolesnima, nemoćnima, treba skrbiti na razne načine, a ovo je jedan primjeren način koji zapravo cijeloj zajednici daje jednu drugačiju, suvremeniju, bolju i humaniju dimenziju i moja želja je, kao i svih vas ovdje, da se to nastavi. – naglasio je gradonačelnik Glavić.

Ugovor je uručen i Udruzi osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško – slavonske županije za njihov projekt zapošljavanja žena i pomoći u kućanstvu.

Podsjetimo, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u svibnju je objavilo Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, kojim se nastavlja financiranje zapošljavanja teže zapošljivih žena za pružanje potpore i podrške za starije i/ili nemoćne osobe. Starije i nemoćne osobe jedne su od najranjivijih skupina u društvu te su u visokom riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Kada je riječ o Gradu Požegi, od 1. prosinca 2017. do 1. travnja 2020. godine provodio se projekt PUK 40 putem kojega je bilo zaposleno 40 žena i to za 392 krajnja korisnika, dok je od 18. lipnja 2020. do 18. prosinca 2021. godine aktivan bio projekt PUK50 kroz koji je zaposleno 50 žena koje su pomagale 456 korisnika.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika