Gradonačelnik Glavić čestitao ravnateljici na dobivanju prestižne titule “Knjižnica godine”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović primili su ravnateljicu Gradske knjižnice Požega Aleksandru Šutalo i predsjednicu Upravnog vijeća knjižnice dr.sc. Vesnu Vlašić kako bi im čestitali na prestižnom priznanju i tituli “Knjižnica godine”.

– Čestitam vam i izražavam svoje zadovoljstvo završetkom knjižnice, njezinom obnovom, opremanjem i stavljanjem u funkciju u najboljem mogućem obliku što se tiče prostora, opreme i stručnog kadra. Knjižnica je jedan od kulturnih centara Požege, ona podsjeća na tradiciju jer u toj su knjižnici čitali i čita se puno toga što su napisali znameniti književnici koji su bilo rođenjem, bilo školovanjem vezani uz Požegu. Gradska knjižnica Požega svojim je ustrajnim djelovanjem vidljiva i prepoznata u svojoj društvenoj i stručnoj zajednici kao stup odgojno-obrazovne, kulturne i javne djelatnosti. Cijeloj Gradskoj upravi i meni osobno je posebno drago što je nagrada došla u prave ruke. – poručio je gradonačelnik Glavić.

Podsjetimo, Gradskoj knjižnici Požega pripala je čast ponijeti titulu “Knjižnica godine”. Priznanje je to koje povodom obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, 11. studenog, dodjeljuje Hrvatsko knjižničarsko društvo u svrhu poticanja kreativnosti, inovativnosti te unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnica. Nagradu za najbolju knjižnicu Gradska knjižnica Požega dobila je na temelju prijave na natječaj Hrvatskog knjižničarskog društva za dodjelu priznanja “Knjižnica godine” i ispunjenih formalnih kriterija, prema procjeni Povjerenstva za dodjelu priznanja “Knjižnica godine”. Proglašenje pobjednika i uručenje priznanja “Knjižnica godine” održat će se povodom svečanosti obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, 11. studenog 2021. godine, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Gradskoj knjižnici Požega ovo je najbolje priznanje za stručni rad koje dolazi s nacionalne razine, a i dodatni je poticaj daljnjem planiranju još bolje i kvalitetnije knjižnične usluge čiji je cilj, prije svega, zadovoljstvo korisnika i svih članova zajednice.

IZVOR: Grad Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika