Gradonačelnik Glavić: Most u Dervišagi u prvoj polovici ove godine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Svega nekoliko dana nakon naše objave apela mještana Dervišage i katastrofalnog stanja mosta, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić nije nastavio praksu svog prethodnika, odnosno nije nastavio lagati već je ozbiljno pristupio rješavanju problema.

Iz Grada Požege navode da se čeka samo građevinska dozvola nakon čega će se pristupiti izboru izvođača radova i radovi mogu započeti.

Pohvalili bi gradonačelnikovu brzu reakciju, no bit ćemo oprezni i pričekati početak radova.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Most preko rijeke Orljave u Dervišagi duži niz godina predstavlja problem i moguću opasnost tamošnjem stanovništvu. Iako je izgradnja novog mosta obećavana dugo vremena, tek u srpnju 2021. godine započelo se s koracima nužnim za rješavanje ovog problema.

Za potrebe izgradnje novog mosta u Dervišagi najprije je izrađen idejni projekt i ishođena lokacijska dozvola dana 29.07.2021. godine. Nakon toga se pristupilo izradi glavnog projekta te izradi i provedbi parcelacijskog elaborata za formiranje nove katastarske čestice od dijela k.č.br.1059 k.o. Dervišaga što je preduvjet za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa s Hrvatskim vodama. Parcelacijski elaborat izrađen je 30.08.2021.godine, geodetska i katastarska provedba dovršena je krajem listopada, a početkom studenog poslan je zahtjev Hrvatskim vodama za osnivanjem prava građenja, budući je isto zatraženo od strane Hrvatskih voda u točki 10. njihovih vodopravnih uvjeta u postupku izrade glavnog projekta.

Ugovor o pravu građenja na javnom vodnom dobru nosi datum 30.11.2021., a u Požegi je zaprimljen 03.12.2021. Zahtjev za ishođenje građevinske dozvole u Uredu za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije zaprimljen je 09.12.2021. godine. U proračunu Hrvatskih voda u 2021. nisu planirana sredstva za izgradnju mosta u Dervišagi kao samostalnog projekta, dok se isto nalazi u planiranim sredstvima za 2022. godinu. Hrvatske vode mogu i suglasne su sudjelovati u izvođenju aktivnosti uređenja korita na dijelu na kojem se gradi most, što će olakšati realizaciju čitavog projekta.

U proračunu Grada Požege za 2022. godinu planirana su sredstva za izgradnju mosta u Dervišagi, što znači da će se po ishođenju građevinske dozvole i provedenog postupka javne nabavi pristupiti izgradnji.

Za kraj možemo reći kako će problem mještana Dervišage, čije se rješavanje obećavalo godinama, biti riješen već u prvoj polovici ove godine.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika