Gradonačelnik Glavić najplaćeniji gradonačelnik u Hrvatskoj?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

U Republici Hrvatskoj “SVATKO IMA PRAVO NA RAD I SLOBODU RADA” i “SVAKI ZAPOSLENIK IMA PRAVO NA ZARADU KOJOM MOŽE OSIGURATI SEBI I SVOJOJ OBITELJI SLOBODAN I DOSTOJAN ŽIVOT” (Ustav Republike Hrvatske “Stavak 3, članak 55. i 56.).

Uvijek su atraktivne i za javnost interesantne plaće javnih osoba pa tako i lokalnih dužnosnika, narodski rečeno “moćnika”.

Na naš upit gradu Požegi kolika je plaća gradonačelnika odgovorili su nam diplomatski: plaću gradonačelnika čini koeficijent umnožaka, dodataka.., vješto izbjegavajući dostaviti nam podatak stvarnog iznosa plaće.

Ipak, doznajemo da se plaća gradonačelnika grada Požege dr.sc. Željka Glavića isplaćuje u neto iznosu od 19.692,65 kn, na čemu mu uistinu mogu pozavidjeti mnogi njegovi kolege gradonačelnici/čelnici puno naprednijih, razvijenijih i bogatijih gradova u Hrvatskoj, nego što je to grad Požega.

Usporedbe radi, plaća gradonačelnika grada Zagreba isplaćuje se u neto iznosu 17.387,26 kn, gradonačelnika grada Splita u neto iznosu 19.007,53 kn, gradonačelnika grada Rijeke u neto iznosu 14.843,76 kn, gradonačelnika grada Osijeka u neto iznosu 16.909,01 kn.

Dakle, samo smo usporedili plaću gradonačelnika grada Požege (26.248 stanovnika) sa 4 najveća grada u Republici Hrvatskoj: Zagrebom (806.341 stanovnika), Splitom (178.201 stanovnika), Rijekom (128.624 stanovnika) i Osijekom (108.048 stanovnika).
Navedeni podaci o broju stanovnika izvod su iz “Popisa stanovništva”.

Komentar o moralu i poštenju jednog samozatajnog gospodina kao što je “NAŠ” gradonačelnik ovdje je zaista suvišan.

Valja još pripomenuti da je u Republici Hrvatskoj prosječna mjesečna plaća prema dostupnim podacima za mjesec srpanj 2021., iznosila 7.046 kuna, a iz istog izvora doznajemo da je prosječna mjesečna plaća u Požeško-slavonskoj županiji oko 6.300 kuna.

Pojedinci, koji smatraju da je Hrvatska “FENOMENALNO MJESTO ZA ŽIVLJENJE” sigurno bi rekli da plaća gradonačelnika Požege i nije visokog iznosa, dok bi većina nas, građana, koji svoj osobni dohodak (plaću) zarađujemo svojim trudom, radom i zalaganjem kod raznoraznih poslodavaca rekli:
“E PA ŠTO JE PREVIŠE, PREVIŠE JE”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *