Gradonačelnik Glavić opet demonstrira “moć i snagu” na najslabijima?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Poštovane čitateljice i čitatelji u jednom od naših prethodnih članaka pisali smo kako gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić „štedi“ na našim umirovljenicima.

Nakon toga, uvaženi gradonačelnik Glavić objavi vijest “URBI ET ORBI” (gradu i svijetu) kako su on i njegov tim eksperata („ZNA SE“) i to uz pomoć “saveznika” iz Domovinskog pokreta izglasali do sada nikad već proračun Grada u iznosu od 194 milijuna kuna.

Odmah, na prvu pomislimo, e sad će biti koja kuna “više” i za naše umirovljenike, građane slabijeg socijalnog statusa, učenike, studente…

Nažalost, uslijedilo je Vaše i naše veliko novo razočarenje.

Objaviše tako “na sva zvona” požeški, a i neki strani plaćeni portali (naravno iz proračuna Grada Požege) , uz to bliski gradonačelniku Glaviću, kako će Grad Požega iz svog proračuna izdvojiti čak 600 000 kuna za 59 stipendija studentima i učenicima uglavnom slabijeg socio-ekonomskog statusa.

Vijest je ovo koja zasigurno zavrjeđuje pažnju i sve pohvale pa smo u tom trenutku pomisli ipak stvari kreću na bolje.
Ubrzo se ispostavilo da je i ovo samo jedan u nizu spinova u režiji glavnog požeškog meštra.

Samo dan-dva kasnije, prenijeli smo informaciju kako je Grad Kutjevo s proračunom od 24 milijuna kuna svojim učenicima i studentima osigurao 42 stipendije, a Općina Velika s proračunom od 18 milijuna kuna osigurala stipendije za čak 65 svojih učenika i studenata.

Naravno, i ostali gradovi i općine Požeško-slavonske županije također su osigurali stipendije za svoje učenike i studente u okviru svojih proračunskih mogućnosti.

Poštovane čitateljice i čitatelji, kad smo na ovim primjerima stavili u odnosu proračune i broj dodijeljenih stipendija, uistinu nas je i sramota napisati koliko je to u postotku grad Požega izdvojio novca za svoje studente i učenike.

Ako su kategorije građana socio-ekonomskog statusa bez sumnje „GUBITNICI“ ovog tako stvarno visokog iznosa proračuna, pomno ćemo pratiti i izvješćivati kako će se, kome će se i po kojim kriterijima dodjeljivati proračunska sredstva Grada Požege te tko će biti kategorija “DOBITNIK“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika