Gradonačelnik Glavić za Jutarnji list komentirao obvezni vojni rok i njegovu korist za Požegu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Nisu prošla ni dva mjeseca od kad je premijer Plenković o uvođenju obaveznog vojnog roka izjavio da to ne dolazi u obzir, a danas su već i odabrane lokacije na kojima bi se provodila vojna obuka ročnika. Glavni bi centri za tromjesečnu vojnu obuku, prema prijedlogu Glavnog stožera, bili Požega, Sinj, Bjelovar i Pula te još dvije vojarne, koje će se odabrati između Dugog Sela, Vukovara, Udbine i Benkovca. Usvoji li Vlada prijedlog Glavnog stožera, u odabranim će se vojarnama osposobljavati mladići kad napune 18 godina starosti dok će se žene moći dobrovoljno javljati na služenje vojnog roka.

Gradonačelnici sva četiri odabrana grada nemaju ništa protiv dolaska obveznih ročnika, štoviše svi bi rado da se njihove vojarne upotrijebe za ovu svrhu. Sve su to nekoć bili veliki vojni centri, u kojima su služile mnoge generacije ročnike – prenosi Jutarnji list.

Požeški gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić, za Jutarnji list izjavio je slijedeće:
“U vojarna 123. brigade u Požegi danas se obučavaju dragovoljni ročnici i jedina u državi u ovom trenutku zadovoljava sve preduvjete za prihvat ročnika. Gradonačelnik Požege, dr. Željko Glavić, kaže da će, uvede li se obvezni vojni rok i bude li se Požega jedna od odabranih lokacija, za grad to bilo “odlično”.

– Zaista bi bilo jako dobro. Požega ima dugogodišnje iskustvo dobre suradnje s vojskom, tu je i ranije bio dosta veliki vojni centar i za nas je to dobra vijest. Osobno mislim da treba uvesti obvezni vojni rok, ali i dalje neobavezno višekratno služenje. U svakom je slučaju obaveza dobra. Što se naše vojarne tiče, to je veliki kompleks, a vojske je danas malo. Preko puta vojarne je poligon za obuku vožnje vojnih vozila, to je još uvijek aktivno, ali je vojske malo. Naša bi vojarna odlično poslužila vojsci jer ima kompletnu infrastrukturu potrebnu za vojnu obuku vozača. Jasno da bi i grad imao koristi jer zaposlili bi se ljudi koji će živjeti u Požegi i dio doprinosa plaćati Gradu. Neki od njih se možda i presele za stalno, što bi za Požegu bilo dobro – rekao je dr. Željko Glavić.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *