Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir zahvalio vatrogascima i djelatnicima komunalca Kutjevo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U petak oko 19:30 sati područje Grada Kutjeva zadesilo je olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i grmljavinom. U roku od sat vremena palo je gotovo 70 litara kiše što je uzrokovalo veliku štetu na obiteljskim objektima, na cestama i poljoprivrednim usjevima.
Od večeri i cijelu noć sve su dežurne službe Grada na terenu – vatrogasci, Komunalno društvo Kutjevo, a i svi mještani Kule i Bekteža koji su s njima radili da se sve vrati u normalu.
Četrdesetak kuća je poplavljeno što uključuje i podrume, dvorišta, kanale, ceste… Svi su se potrudili da ceste budu funkcionalne i prohodne, da se isprazni voda iz podruma i dvorišta. Ogromne štete su i na poljoprivrednim usjevima – svjesni smo da se mještani Kule značajno bave proizvodnjom voća i povrća i mogu reći da su im nasadi djelomično uništeni.

Već nas je zahvatilo nekoliko vremenskih nepogoda u kratkom vremenu i nastojat ćemo svi – institucije Grada Kutjeva, županije, Vlada Republike Hrvatske, u okviru naših mogućnosti pomoći mještanima naselja zahvaćenih ovom vremenskom neprilikom.
Na terenu su bili predstavnici Gradske uprave koji procjenjuju razmjere štete i kad napravimo analizu onda ćemo donijeti konkretne zaključke u vidu pomoći tim ljudima.
Zahvaljujem se svim vatrogascima, djelatnicima Komunalnog društva Kutjevo koji su na bilo koji način doprinijeli da se što brže sanira šteta nastala ovim olujnim nevremenom. Suosjećamo sa svima koji su pogođeni te ponavljam da će Grad u okviru svojih mogućnosti pronaći načine i modele kako pomoći – poručio je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *