Gradonačelnik obišao Gradske bazene i kuglanu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić obišao je danas Gradske bazene i Gradsku kuglanu na kojima su u tijeku razne ljetne sportske aktivnosti za najmladje. U obilasku su bili i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović te tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović – prenosi Grad Požega.

Naime, na bazenima se i ove godine provodi besplatna Škola plivanja u organizaciji Požeškog športskog saveza za koju je od strane Ministarstva turizma i sporta osigurano 95.714,02 kuna u sklopu projekta “Hrvatska pliva 2022.”Ovogodišnju školu pohadja čak 560 malih plivača, a provodi se četiri tjedna, sve do 5. kolovoza, pod stručnim vodstvom 8 profesora kineziologije.

Početkom srpnja završili su radovi na uredjenju Gradske kuglane gdje se radilo na zamjeni kompletnih zaletišta te odbojnika čunjeva jer su bili uglavnom od drvene konstrukcije i iverice. Postavljeni su i novi držači kugli. Radovi su većim dijelom financirani od strane Grada Požege i Požeškog športskog saveza. Zahvljujući njihovom završetku, u ponedjeljak 11. srpnja krenula je i besplatna ljetna škola kuglanja Požeškog športskog saveza i Kuglačkog kluba Nove nade za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola. Riječ je o petoj generaciji polaznika. Škola se provodi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9,00 do 10,30 i od 10,30 do 12,00 sati.

Spomenimo i kako je naša Gradska kuglana dobila licencu Hrvatskog kuglačkog saveza za odigravanje utakmica 1. B Hrvatske kuglačke lige – Sjever u kojoj će se od sezone 2022./2023. natjecati KK Nove nade (Požega). Taj državni rang će se po prvi put igrati na požeškoj kuglani, odnosno prvi put će jedan požeški kuglački klub nastupiti u ovoj ligi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika