Gradski muzej Požega prigodnim će programom obilježiti Međunarodni dan muzeja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Gradski muzej Požega pripremio je bogat program u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja. Dio programa održat će se uživo, dok će dio programa biti online.

U srijedu, 18. svibnja u 19 sati u Gradskoj knjižnici održat će se „Uzduž i poprijeko“, šetnja Požegom i okolicom iz privatnih obiteljskih fotografija u sklopu projekta „Klub čitatelja vlastite prošlosti“. Zahvaljujući digitaliziranim obiteljskim fotografijama, djelatnici Muzeja povest će vas na jedinstvenu šetnju kroz vrijeme, ali i Požegu. Šetnje po gradu i okolici nekada su bile, ne samo potreba, nego i dio kulture, odnosa prema gradu, ljudima i prirodi.

Dana 19. svibnja u 13 sati započet će radionica oslikavanja staklenih čaša s plesnim motivima za učenike osnovnih škola koja je nastala u suradnji s Društvom „Naša djeca“, a naziv joj je „Ples na staklu“. U subotu, 21. svibnja u 10 sati možete se pridružiti „Blagu Požege“, šetnji uz muzejsku edukativnu aplikaciju.

Kada je riječ o online programima, film „Zbirka stakla Odjela povijesti umjetnosti Gradskog muzeja Požega bit će dostupan na You tube kanalu Gradskog muzeja Požega od 18. svibnja, kao i izložba „Iskorak u budućnost, keramičke posude s lokaliteta Jakšić Čaire“ koju će biti moguće pogledati na stranicama Gradskog muzeja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *