Gradsko kazalište Požega na 30. Festivalu glumca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Dobiti poziv, odnosno proći selekciju na prestižnom „Festivalu glumca” priznanje je hvale vrijedno svakom domaćem kazalištu ; stoga je danas pristigla vijest kako će se ove godine i Gradsko kazalište Požega naći u društvu svih „hrvatskih kazališta koja nešto znače” primljena s velikim oduševljenjem. Predstava „Slučaj maturanta Wagnera” u režiji Jasmina Novljakovića prema tekstu hrvatskog pisca Marijana Matkovića tako je uvrštena u program jubilarnog 30. Festivala glumca koji su još davne 1994. godine osnovali Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županija. Sudjelovanje na ovom prestižnom kazališnom festivalu nije baš strano Gradskom kazalištu Požega koje se prošle godine predstavilo s dječjom predstavom „Carevo novo ruho” kao i u koprodukcijskoj predstavi „Tena – kronika raspada jedne ljepote”. No, posljednje samostalno sudjelovanje s jednom cjelovečernjom predstavom Gradsko kazalište Požega imalo je još davne 2008. godine s „Gospođicom Julijom” koju je prema slavnom Strindbergovom djelu režirao Stojan Matavulj, a glumili su Ines Bojanić, Helena Kalinić i Ljubiša Savanović. Tom su prilikom odigrane čak dvije predstave, 11. i 12. svibnja u Vinkovcima, odnosno Vukovaru. Sudjelovanje na ovogodišnjem „Festivalu glumca” potvrda je svega onoga dobroga što se posljednjih nekoliko godina radi i događa u Gradskom kazalištu Požega, a to dokazuju nagrade i priznanja te pozivi za sudjelovanjem na raznim smotrama i festivalima, kako dječjih tako i onih „ozbiljnijih”.

Predstava „Slučaj maturanta Wagnera” premijeru je imala 19. studenoga 2022. godine i nakon odigranih sedam izvedbi u matičnom kazalištu, polako osvaja pozornice drugih kazališta. U predstavi glume Antonija Stanišić Šperanda, Ivan Ćaćić, Matko Trnačić, Grgur Grgić, Karlo Bernik i Selena Andrić.

Predstava će igrati 18. svibnja 2023. godine u Hrvatskom domu Vukovar – priopćili su na stranicama Gradskog kazališta Požega.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *