Gradsko kazalište Požega – osvrt na 2022. godinu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Poštovana publiko, dragi prijatelji kazališta!
Zahvaljujemo svakome od vas što ste nas pratili te bili sudionici događanja i predstava koje smo za vas pripremili u ovoj godini: njih 170 sveukupno, a od toga 130 predstava.
Tako smo u 2022. godini predstavili 2 nove kazališne manifestacije, a to su “Dani požeškog kazališta” i “Kazališne ljetne večeri” te 1 festival koji će zasigurno ostaviti traga u novijoj kazališnoj povijesti – Slavonski KaFe.
Izašli smo sa 6 premijernih naslova: “Romanca o tri ljubavi”, “Reakcionari”, “Zuboland”, “Tonka će sutra”, “Slučaj maturanta Wagnera”, “Božićna avantura” te 2 pokazne predstave Male škole kazališta.
Odradili smo tako više od 4️0 gostovanja s našim predstavama, a najznačajnije je svakako gostovanje na Festivalu glumca s predstavom za djecu “Carevo novo ruho”, a najviše nas je dojmilo gostovanje s istom predstavom u Šibeniku na Međunarodnom dječjem festivalu u lipnju ove godine.
S predstavom “Guja u njedrima” u ovoj godini smo ostvarili 2 međunarodna gostovanja i to u Slovenskom ljudskom gledališću Celje u Sloveniji te u Hrvatskom kazalištu Pečuh u Mađarskoj.
Nastavili smo s programom “Treća je dječja” i ​”Drvo bajki”​. S ponosom radi i naš Dramski studio koji okuplja kazališne amatere osnovnoškolske do zrelije životne dobi i ovim putem zahvaljujemo njihovim voditeljima Dariju, Korneliji i Andriji. Zahvaljujemo svim suradnicima, djelatnicima i svima vama koji ste na bilo koji način sudjelovali i dali svoj doprinos stvaranju naše kazališne priče.
Sljedeće godine očekuju vas novi naslovi, dobre predstave za djecu, mlade i odrasle; koncerti, izložbe, radionice za djecu i još mnoštvo toga.
Želimo vam uspješnu, sretnu, zdravu i veselu 2023. godinu!
Vaše Gradsko kazalište Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *