Gradu Kutjevu ocjena 5 za transparentnost

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Institut za javne financije predstavio je jučer rezultate devetog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih regionalnih i lokalnih jedinica.

Grad Kutjevo za svoju transparentnost dobio je ocjenu 5. Važno je naglasiti da su ocjenu odličan dobili i svi ostali gradovi i općine u županiji i Požeško-slavonska županija.

Proračunska transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca. Na temelju njih građani se mogu angažirati i pokušati utjecati na efikasnost upravljanja javnim sredstvima. Institut za javne financije već godinama analizira proračunsku transparentnost svih županija, gradova i općina. Cilj je utvrditi objavljuju li svake godine pravovremeno pet ključnih proračunskih dokumenata na svojim mrežnim stranicama – izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2021., izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2022., prijedlog proračuna za 2023., izglasani proračun za 2023. te proračunski vodič za građane za 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)