Gradu Kutjevu ocjena 5 za transparentnost

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Institut za javne financije predstavio je jučer rezultate devetog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih regionalnih i lokalnih jedinica.

Grad Kutjevo za svoju transparentnost dobio je ocjenu 5. Važno je naglasiti da su ocjenu odličan dobili i svi ostali gradovi i općine u županiji i Požeško-slavonska županija.

Proračunska transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca. Na temelju njih građani se mogu angažirati i pokušati utjecati na efikasnost upravljanja javnim sredstvima. Institut za javne financije već godinama analizira proračunsku transparentnost svih županija, gradova i općina. Cilj je utvrditi objavljuju li svake godine pravovremeno pet ključnih proračunskih dokumenata na svojim mrežnim stranicama – izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2021., izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2022., prijedlog proračuna za 2023., izglasani proračun za 2023. te proračunski vodič za građane za 2023.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *