Gradu Požegi odobrena sredstva za ugradnju koso podizne platforme u Glazbenoj školi Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Temeljem Odluke o odabiru Ministarstva hrvatskih branitelja, Grad Požega osigurao je sredstva za sufinanciranje ugradnje koso podizne platforme u Glazbenoj školi Požega u iznosu od 80.000,00 kn, čime će još jedna zgrada u gradskom vlasništvu biti prilagođena osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, sukladno Pravilniku o osiguravanju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti – prenosi Grad Požega.

Ministarstvo hrvatskih branitelja raspisalo je Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2022. godini na području Republike Hrvatske, na što je Grad Požega, uz administrativnu pomoć Lokalne razvojne agencije Grada Požege prijavio projekt pod nazivom „Ugradnja koso podizne platforme u Glazbenoj školi Požega“. Navedenim projektom je predviđena ugradnja koso podizne platforme koja će omogućiti olakšano svladavanje visinske razlike. Predmetna platforma bit će opremljena soft start/stop sustavom, upravljanje stalnim pritiskom na tipkalo, pozivnim kutijama na stanicama ugrađenim na zid te upravljačkom konzolom na platformu spojenog putem kabla. Ukupna vrijednost navedenog projekta iznosi 124.000,00 kn, a razliku između odobrenih sredstava i ukupnog iznosa snosit će Grad Požega.

Nakon provedenog postupka jednostavne nabave sklopljen je ugovor o nabavi robe s dobavljačem Dizala-Đurčević iz Virovitice, te se završetak projekta očekuje do početka ožujka 2023. godine, kada bi navedena platforma trebala biti isporučena i ugrađena.
Ovaj je projekt još jedna potvrda o ulaganju u pristupačnost i stvaranju jednakih uvjeta za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, za koju je planirani nastavak i u narednim godinama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *