HNS kaže ne! Hrvatska neće nositi traku s duginim bojama u Kataru: ‘Imat ćemo obilježja Hrvatske’

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


S kapetanskom trakom, ali ne u duginim bojama. U Nogometnom savezu su odlučili – Luka Modrić na Svjetskom prvenstvu u Kataru oko ruke neće imati logo One Love protiv diskriminacije u nogometu – prenosi RTL.
Hrvatska je simbol ponosa
“Ako to bude dopušteno, hrvatski kapetan nosit će kapetansku traku za koju smatrao da najbolje simbolizira vrijednosti koje predstavlja naša reprezentacija, a to je hrvatska zastava. Ona je za nas simbol ponosa, patriotizma, ljubavi prema domovini i obitelji što je za nas trade mark naše reprezentacije. Mislimo da ona kao takva uključuje sve vrijednosti”, kaže glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Hrvatska tako nije među osam reprezentacija koje su javno rekle DA duginim bojama oko ruku njihovih kapetana. A to, poručuju iz udruge Dugine obitelji, nije iznenađenje.
“Ne može se nikoga prisiliti na nešto. / Prije 10 godina su imali izrazito diskriminirajuće izjave neki čelni ljudi HNS-a, danas su recimo neutralni, ali evo nadam se da će za 10 godina možda i naši nositi dugine boje negdje na dresu”, poručuje predsjednik udruge Dugine obitelji Daniel Martinović.
Nije HNS jedini s drukčijom inicijativom od one koju propagira One Love. Kapetan Poljske Lewandowski oko ruke planira nositi ukrajinske boje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *