Hoće li gradonačelnik Glavić riješiti problem pješačkog prijelaza “kod Calimera”?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Što je pješači prijelaz?
Pješački prijelaz je dio kolničke površine namijenjen za prelaženje pješaka preko kolnika, obilježen oznakama na kolniku i prometnim znakovima obavijesti.

A što kada nemamo pješački prijelaz na nekom mjestu na kojemu je to zaista prijeko potrebno?
Onda imamo problem i ugrožavanje ljudskih života.

Godinama se pojedini problemi prenose s “koljena na koljeno”.
Jedan od takvih problema je zasigurno i ne postojanje pješačkog prijelaza, semafora ili bilo kakvog drugog vida za sigurni prijelaz s jednog dijela šetnice na drugi.

Prijelaz koji svakodnevno koriste stotine pješaka, a najviše školarci i umirovljenici, nalazi se odmah uz Orljavski most, kako bi laički rekli pored teniskih terena “kod Calimera”.

Sigurnost Požežanki i Požežana bi zasigurno trebala biti jedna od bitnijih stavki gradonačelnika, pa se nadamo da će i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić pristupiti ovom problemu kao većini kojima je do sada pristupio i da će na ovom mjestu vrlo brzo “niknuti” barem pješači prijelaz ukoliko nije moguć semafor zbog blizine semafora s obje strane mosta.

Kako bi pješaci s jedne strane šetnice došli na drugi dio, jedina opcija im je pogledati lijevo-desno i trčati te se nadati da se neće dogoditi najgori scenarij.

Mještani kvarta Babin Vir nakon naša čak tri pisanja, nisu bili te sreće da su dobili pješaki prijelaz, a radi se o čak tri stambene zgrade, pa se nadamo da će za ovo ipak biti nešto više želje, volje i sluha.

Gradonačelnik Glavić je doktor znanosti i doktor medicine, pa bi ovaj članak završili jednom starom narodnom izrekom koja glasi: “bolje spriječiti nego liječiti”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika