Hoće li se Požežani klizati i za Uskrs?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Poštovane čitateljice i čitatelji o organizaciji prošlogodišnjeg požeškog Adventa podosta se i pisalo i pričalo.
Za većinu građana Advent nije bio organiziran na razini jednog lijepog grada kao što je naša Požega. Znano nam je da je Turistička zajednice grada Požege bila nositelj organizacije ovog događaja/aktivnosti, a svoje nezadovoljstvo odrađenim poslom iznio je i sam gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.
Rasplet ove situacije dogodio se tako da je direktorica Turističke zajednice Silvija Podoljak dala otkaz.

U slobodno vrijeme često prošećem našim gradom, a prilikom jučerašnje popodnevne šetnje ugledao sam iz našeg „novinarskog kuta“ interesantan prizor. Prizor je to svakako vrijedan za napisati koju rečenicu, a kojom ćete poštovane čitateljice i čitatelji čitajući naš Požeški.hr portal kratiti vaše vrijeme.

Mjesto radnje je Sportsko rekreacijski centar popularno zvan „Rekra“. Iako smo u drugoj polovici mjeseca veljače 2022. godine vjerovali ili ne, klizalište je još uvijek na svojoj poziciji . Sva potrebna prateća oprema je još uvijek na košarkaškom igralištu ili uz igralište, tako da smo dobili dojam da Advent u Požegu tek dolazi. Ipak, sjećamo se da je na radost brojnih sugrađana ,“ bogatstvo“ prošlogodišnjeg Adventa u Požegi upotpunilo klizalište uklopljeno u „Advent na Rekri“. Moramo priznati da je klizalište bilo najsvjetlija točka prošlogodišnjeg Adventa.

Program otvorenja “Adventa na Rekri”, svečano je otvorila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

Je li imenovana pročelnica odgovorna i zaboravila da se klizalište po završetku Adventa ukloni kako bi košarkaško igralište ponovno bilo u funkciji ili je netko drugi od gradskih službi i njihovih čelnika zakazao zaista ne znamo.
Na ovo pitanje odgovor nam može dati samo gradonačelnik Glavić.


Vrijeme je da se zapitamo koliki prag tolerancije ima gospodin Glavić i do kad će tolerirati (ne)rad svojih „podređenih“, a kojima je osobno ukazao povjerenje. Ovo je samo jedan u nizu propusta, a za koje nema opravdanja.

No, kad smo već kod klizališta valja pripomenuti da je još 2018., Grad Pleternica vođen tadašnjom gradonačelnicom, a danas županicom Požeško -slavonske županije gospođom Antonijom Jozić kupio 85 kvadrata klizališta, a naredne godine još toliko te sada Grad Pleternica ima svoje klizalište.

Jedni kažu nepotrebno trošenje novca, drugi kažu pametna dugogodišnja investicija. Smatramo da se radilo o dobroj, racionalnoj i isplativoj odluci jer cijene najma klizališta iz godine u godinu drastično rastu, a uz to nabavom svog klizališta između ostalog o nikome ne ovise.

Pleterničani tako samostalno u svojoj organizaciji postave klizalište početkom Adventa i ne zaborave ga demontirati i uskladištiti po završetku Adventa.

Može li ovaj primjer nemara sa Rekre biti „okidač„ da se odgovorni u Gradu Požegi povedu primjerom Pleternice?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika