Hodočašće Kaptolačkog dekanata u Staro Petrovo Selo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

U okviru programa Godine blažene Jule Ivanišević u Požeškoj biskupiji, u četvrtak 15. lipnja u župnu crkvu njezinog krštenja u Starom Petrovom Selu, hodočastili su svećenici i vjernici Kaptolačkog dekanata predvođeni svojim svećenicima.

U pripravi za euharistijsko slavlje vjernici su sudjelovali u molitvenom programu koji su pripremile redovnice Družbe Kćeri Božje ljubavi iz Tuzle nakon čega je uslijedilo euharistijsko slavlje koje je predvodio dekan Kaptolačkog dekanata Robert Mokri u zajedništvu sa svećenicima dekanata. Na početku slavlja riječi dobrodošlice svim hodočasnicima uputio je domaći župnik Ivan Nikolić.

U prigodnoj propovijedi dekan Mokri je podsjetio na život bl. Jule koja je već kao dijete bila „drugačija“. Kazao je kako se već tada u njezinu životu mogao prepoznati Božji prst. Išla je u školu kao sva druga djeca, pasla stado, pomagala u kućnim poslovima, ali njezina dobrota bila je vidljiva ukućanima, seljanima i prijateljima. Dijelila je djeci hranu koju bi ponijela sebi, odricala se, ali je ulazila u Božju prisutnost služeći mu u svojoj svakodnevnici.

Govoreći o njezinu djetinjstvu dekan Mokri je nadalje podsjetio vjernike kako je bl. Jula njegovala bolesnu majku, a nakon njezine smrti otišla je u samostan gdje je ponizno živjela svoje redovništvo i zajedništvo sa sestrama u Družbi Kćeri Božje ljubavi sve do početka Drugog svjetskog rata. Bila je u Isusu Kristu, ostala je u Isusu Kristu, poručio je dekan Mokri te zaključio kako su njezina dobrota, čistoća i svetost u svemu ostali netaknuti. Bog je bio uz nju u njenoj svakodnevnici pa i u trenutku skoka u smrt, zajedno s njenim susestrama. Potom je potaknuo vjernike da pokušaju usvojiti barem neke životne vrijednosti blažene Jule i njezinih susestara mučenica.

Nakon homilije, vjernici su predvođeni svećenicima kod krstionice u kojoj je krštena bl. Jula obnovili svoja krsna obećanja te se poškropili blagoslovljenom vodom. Po završetku euharistijskog slavlja mnogi su vjernici zastali u molitvi pred likom blažene Jule moleći njezin zagovor za svoje životne potrebe.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)