Hodočašće Kaptolačkog dekanata u Staro Petrovo Selo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

U okviru programa Godine blažene Jule Ivanišević u Požeškoj biskupiji, u četvrtak 15. lipnja u župnu crkvu njezinog krštenja u Starom Petrovom Selu, hodočastili su svećenici i vjernici Kaptolačkog dekanata predvođeni svojim svećenicima.

U pripravi za euharistijsko slavlje vjernici su sudjelovali u molitvenom programu koji su pripremile redovnice Družbe Kćeri Božje ljubavi iz Tuzle nakon čega je uslijedilo euharistijsko slavlje koje je predvodio dekan Kaptolačkog dekanata Robert Mokri u zajedništvu sa svećenicima dekanata. Na početku slavlja riječi dobrodošlice svim hodočasnicima uputio je domaći župnik Ivan Nikolić.

U prigodnoj propovijedi dekan Mokri je podsjetio na život bl. Jule koja je već kao dijete bila „drugačija“. Kazao je kako se već tada u njezinu životu mogao prepoznati Božji prst. Išla je u školu kao sva druga djeca, pasla stado, pomagala u kućnim poslovima, ali njezina dobrota bila je vidljiva ukućanima, seljanima i prijateljima. Dijelila je djeci hranu koju bi ponijela sebi, odricala se, ali je ulazila u Božju prisutnost služeći mu u svojoj svakodnevnici.

Govoreći o njezinu djetinjstvu dekan Mokri je nadalje podsjetio vjernike kako je bl. Jula njegovala bolesnu majku, a nakon njezine smrti otišla je u samostan gdje je ponizno živjela svoje redovništvo i zajedništvo sa sestrama u Družbi Kćeri Božje ljubavi sve do početka Drugog svjetskog rata. Bila je u Isusu Kristu, ostala je u Isusu Kristu, poručio je dekan Mokri te zaključio kako su njezina dobrota, čistoća i svetost u svemu ostali netaknuti. Bog je bio uz nju u njenoj svakodnevnici pa i u trenutku skoka u smrt, zajedno s njenim susestrama. Potom je potaknuo vjernike da pokušaju usvojiti barem neke životne vrijednosti blažene Jule i njezinih susestara mučenica.

Nakon homilije, vjernici su predvođeni svećenicima kod krstionice u kojoj je krštena bl. Jula obnovili svoja krsna obećanja te se poškropili blagoslovljenom vodom. Po završetku euharistijskog slavlja mnogi su vjernici zastali u molitvi pred likom blažene Jule moleći njezin zagovor za svoje životne potrebe.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *