HPD Gojzerica – Lovčići (Dilj gora)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas je održan izlet u HPD Gojzerica Podružnica Oriovac, a cilj izleta bilo je selo Lovčići. U centru Oriovca okupila se šarolika ekipa i krenula je uživati u prekrasnom proljetnom danu.
Prvo su ishodali planinarsku stazu do Unke koju održava njihovo društvo, a onda su se šumom spustili u Lovčiće. Došavši u pitoreskno selo, mogli su vidjeti onu iskonsku Slavoniju kakva je nekad postojala.
Stare slavonske kuće sagrađene od prijesne cigle i drveta u čijim baščama se šeću krave, ovce, kokoši, pure te jarak i đeram ispred kuće, e to je prava Slavonija i tradicija koja poziva. Nastavili su do mjesnog groblja i crkvice Sv. Martina, jedne od najstarijih crkava na ovom području. Smatra se da je sagrađena u 13. stoljeću, puno prije dolaska Turaka u ove krajeve.

U groblju se nalazi KT i pečat SPP-a, pa su pojedini planinari mogli popuniti svoje dnevnike. Nakon svega zov prirode vodio ih je dalje, tako su presjekli kroz šumu do ceste i stupničkih vinograda.
Hodajući prema Oriovcu otvorio im se pogled prema Jasinju, nekad najvećem kompleksu ribnjaka u Europi. U daljini vidjeli su Savu i Motajicu u Bosni.
Pogled nikoga nije ostavio ravnodušnim, tako da su često zastajali kako bi fotografirali i uživali u prekrasnim vidicima.
Vodič na današnjem izletu bio je Višeslav Turković, pošto se Vinko zajedno s Borom spremao za vodički ispit.
Po dolasku u Oriovac i ova avantura je završila.
Do iduće zgode i nezgode!
https://hpdgojzerica.hr/
HPD Gojzerica Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *