HPD Gojzerica Požega: Crni vrh (Zapadni Papuk) – preko Novog Zvečeva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


”Što te ne ubije, to te ojača.” – svima je poznata uzrečica, pa tako i našim planinarima koji su se odvažili na pohod od 30 km prema Crnom vrhu (864 mnv) na Zapadnom Papuku. Pod vodstvom vodiča Zdravka Matičevića krenuli su od Novog Zvečeva na avanturu kroz prekrasnu šumu pomalo divljeg Zapadnog Papuka.
Usput sretali su na svakojaku divljač od čopora divljih svinja do krda srna i jelena, ali ljude nikako nisu sreli. Uspinjali su se spuštali, savladavali veliku visinsku razliku te završili ekstremnim usponom na kosini većoj od 45 stupnjeva podno Crnog vrha. Bilo je teško i neki su se jedva uspeli uz velike muke, ali na kraju cijela ekipa sastavljena od 6 planinara (1 planinarka + 5 planinara) stigla je na vrh. Pohod je organiziran kao pripremni izlet za Triglav (2864 mnv) koji uskoro slijedi, a cilj je bio utvrditi tko zadovoljava kondicijskom spremom.
Činjenica je da onaj tko izdrži ovako žestok izlet od 10 sati hoda po ljetnoj vrućini te visinsku razliku veću od 1.500 metara, taj je u potpunosti spreman za Alpe. Pošto su svi sudionici ovog izleta uspješno savladali ovu veliku prepreku, znači da su svi kondicijski spremni. Po završetku izleta uz ugodno ćaskanje i analizu izleta, okrijepili su se na prekrasnoj terasi kafića u Striježevici.
Do iduće zgode i nezgode!
HPD Gojzerica Požega – V.A.T.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *