HPD “Gojzerica” sudjelovali u akciji “Zasadi stablo ne budi panj”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Planinari HPD Gojzerica Požega ponovno su sudjelovali u poznatoj akciji sadnje stabala: ”Zasadi stablo ne budi panj”.
Član njihovog planinarskog društva Ivica Šnajder glavni je koordinator akcije za Požeško-slavonsku županiju, te ih je u petak 19. studenog 2021. godine poveo u još jednu sadnju.

Cilj ove akcije je zasaditi što više stabala kako bi planet Zemlja postao što zeleniji. Šume su pluća našeg planeta i sadnjom svakog od stabala povećavamo njihov kapacitet. Namjera je da se svi uključe u akciju radi ostvarenja zajedničkog cilja. Akcija se odvija u koordinaciji s Gradom Požegom te tvrtkama Komunalac i Tekija iz Požege te nizom udruga s gradskog područja. ”Gojzerice” su sadile ispred Katoličke gimnazije odmah do Trga Sv. Terezije Avilske, gdje inače nedostaje zelenila. Sadili su kanadski javor na preporuku struke, pošto ova vrsta stabala ne djeluje alergijski i dobro se uklapa u urbani okoliš. Vrijedne ruke planinara položile su stabla u već predviđene rupe, alatkama su navukle zemlju i uz gaženje zatrpale korijen.

Po završetku okrijepila ih je kava u obližnjem kafiću. Akciju su završili s misli kako će njihov mali doprinos Požegu učiniti zelenijom za život budućih generacija.

HPD Gojzerica Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika