Hrvatski branitelj Josip Širić ulazi u novu “bitku”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kako smo pisali u jednom od naših prethodnih članaka izbori za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Požega održat će se 08. svibnja 2022. Iz ne baš previše uvjerljivih razloga koje navode „odgovorni“ zašto do sada izbori nisu održani, izbori će ipak biti održani s odmakom od gotovo dvije godine u odnosu na vrijeme kada su trebali biti organizirani i provedeni. Izbori kao izbori uvijek su interesantni jer se biraju građani/mještani za neke izvršne funkcije. Tako će ovim izborima biti izabrani novi članovi vijeća mjesnih odbora kao i predsjednik mjesnog odbora, kolokvijalno rečeno bit će izabran „šef“ nekog naselja ili sela.
Doznajemo tako da se u utrku za mjesni odbor naselja Vidovci predajom kandidature uključio dragovoljac Domovinskog rata, umirovljeni satnik Josip Širić.

Josip Širić bio je još 1990. pripadnik Jedinice za posebne namjene „Rakitje“. Potom je bio i pripadnik 1. gardijske brigade „Tigrovi“, a ustrojavanjem postrojbi Hrvatske vojske na području Požeštine Josip se priključio tek ustrojenoj 123. brigadi HV“ te je prethodno stečenim „ratnim iskustvom“ zapaženo sudjelovao tijekom borbenih operacija u kojima je sudjelovala 123. brigada HV. Smatramo da ovaj članak ne treba pretvoriti u „Ratni put“ Josipa Širića, jer sve Braniteljske udruge dobro znaju tko je umirovljeni satnik Josip Širić.

Spomenimo i to da se Josip vrlo aktivno uključio i u obnovu potresom razrušene Banovine tako da je njegovim velikim zaslugama i Udruge dragovoljaca 63. samostalne gardijske bojne izgrađena kuća jednom Hrvatskom branitelju s višečlanom obitelji. I do sada je Josip koliko su mu dopuštale obveze vrlo aktivno sudjelovao u društvenom životu i većini aktivnost koje su se odvijale u naselju Vidovci. Sve vrijeme je vrlo aktivan i u Nogometnom klubu “Dinamo” Vidovci-Dervišaga.
Josipa znamo kao poštenog, vrlo marljivog i upornog čovjeka, a to su zapravo reference koje mora imati osoba koja se stavlja u „službu“ svojih susjeda, prijatelja, svojih mještana.
Predajom svoje kandidature za predsjednika Mjesnog odbora Josip, nestranačka osoba, ulazi u novu mirnodopsku „bitku“ kako bi sva svoja znanja, stečeno ratno i bogato životno iskustvo stavio u funkciju svog voljenog naselja Vidovci. S obzirom na to da druge kandidature uglavnom podupiru „stranačke mašinerije“ plave, crvene ili neke druge boje, vjerujemo da će mještani Vidovaca znati prepoznati istinske vrijednosti ovog čovjeka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *