Humanitarni sajam za djecu Marijinih obroka „Gladnoj djeci za školski obrok“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Osnovna škola Antuna Kanižlića iz Požege u suradnji s Marijinim obrocima Hrvatska i ove godine organizira tradicionalni humanitarni sajam za djecu Marijinih obroka „Gladnoj djeci za školski obrok“ koji će se održati 25. svibnja od 9 do 13 sati na prostoru školskog dvorišta Osnovne škole Antuna Kanižlića na koji su dobrodošli svi građani.

Uz rabljene stvari, koje će biti ponuđene u zamjenu za donaciju, u ponudi će biti razne slastice, sokovi te hrana. Također, pozivaju sve građane koji žele donirati dobro očuvane igračke, društvene igre, knjige, školski pribor i nakit da ih donesu u prostorije Škole svakoga radnog dana od 7 do 18 sati, najkasnije do 23. svibnja.

„Za više informacija slobodno se javiti na službeni broj Marijinih obroka Požega 098/1664-604. Osnovna škola Antuna Kanižlića već jedanaestu godinu za redom svojim aktivnostima podupire rad Marijinih obroka te time u svojim učenicima budi duh solidarnosti kao temeljne vrijednosti za koje se učenici odgajaju i obrazuju. Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje.“ – poručuju.

Organizacija osigurava jedan obrok dnevno u mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva. Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 22 EUR. Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93% od svake donacije izravno za humanitarne aktivnosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *