Humanitarni sajam za djecu Marijinih obroka „Gladnoj djeci za školski obrok“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Osnovna škola Antuna Kanižlića iz Požege u suradnji s Marijinim obrocima Hrvatska i ove godine organizira tradicionalni humanitarni sajam za djecu Marijinih obroka „Gladnoj djeci za školski obrok“ koji će se održati 25. svibnja od 9 do 13 sati na prostoru školskog dvorišta Osnovne škole Antuna Kanižlića na koji su dobrodošli svi građani.

Uz rabljene stvari, koje će biti ponuđene u zamjenu za donaciju, u ponudi će biti razne slastice, sokovi te hrana. Također, pozivaju sve građane koji žele donirati dobro očuvane igračke, društvene igre, knjige, školski pribor i nakit da ih donesu u prostorije Škole svakoga radnog dana od 7 do 18 sati, najkasnije do 23. svibnja.

„Za više informacija slobodno se javiti na službeni broj Marijinih obroka Požega 098/1664-604. Osnovna škola Antuna Kanižlića već jedanaestu godinu za redom svojim aktivnostima podupire rad Marijinih obroka te time u svojim učenicima budi duh solidarnosti kao temeljne vrijednosti za koje se učenici odgajaju i obrazuju. Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje.“ – poručuju.

Organizacija osigurava jedan obrok dnevno u mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva. Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 22 EUR. Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93% od svake donacije izravno za humanitarne aktivnosti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)