I ove godine bogat Lipanjski program u Pleternici

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Okupljanje u kafiću Segedac koji se sprema za otvorenje, bila je idealna prilika za najavu lipnja, mjeseca kada se slave dječje stvaralaštvo, baština i običaji kroz Lipanjske dana amaterskog stvaralaštva.

Lipanjska priča i ove godine započinje Cvjetićima glazbe, jedinim Dječjim tamburaškim festivalom u Pleternici, vikendom kada se spajaju dječja kreativnost, tradicija i ljubav prema izvornoj slavonskoj glazbi.  Kao uvertira u sam festival, vikend prije održat će se dječji malonogometni turnir Cvjetići nogometa 2024. – prenosi Grad Pleternica.

Vikend nakon toga, centar manifestacija se nakratko seli uz prostor uz Orljavu kada je na rasporedu tradicionalno gastronomsko natjecanje u pripremi fiša. Nakon što zadovolje svoja nepca slasnim zalogajima fiša i šarana s rašlji, posjetitelji se sele na Trg bećarca kako bi svi zajedno bodrili naše Vatrene u prvoj utakmici Europskog prvenstva 2024.

U nedjelju istog vikenda ponovno smo na Trgu bećarca kada je pozornica rezervirana za Smotru folklora kada će razna kulturno umjetnička društva iz Hrvatske, ali i šire, upoznati
brojne posjetitelje s bogatstvom tradicijskih običaja i nošnji.

-Uz sva naše manifestacije ćemo prigodno organizirati i prikladne sajmove. Uz Cvjetiće glazbe nas očekuje Dječji sajam nakon kojeg dolazi sajam lokalnih proizvoda pa ovim putem pozivam sve naše lokalne proizvođače da nam se jave i budu nam dragi gosti.- izjavila je Ivana Ketović Marijanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

Posljednji vikend lipnja predviđen je za Međunarodni konjički turnir CAI Pleternica u sklopu kojeg nas kao i svake godine očekuje jedan bogati cjelotjedni program.

-Turnir je ove godine obogaćen i nekim novinama. Po prvi puta ćemo imati izvlačenje startnih brojeva na Trgu bećarca kako bi upoznali sve vozače s cijelom našom turističkom ponudom i ovim prostorom na kojem uvijek rado i kvalitetno ugostimo sve naše posjetitelje.-rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Pleternice.

-Lipanj je kao i svake godine vrijeme u Pleternici kada se okupe sve naše tvrtke, ustanove i udruge koje daju svoj maksimum i prezentiraju sve ono što rade tijekom cijele godine kako bi se svi Pleterničani i gosti Pleternice ugodno osjećali u našem Gradu pa pozivam sve naše sadašnje i buduće posjetitelje da nam se pridruže kako bi osjetili toplinu zajedništva koju mi ovdje pružamo. – zaključila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Prijavnice i cjelokupni program Lipnja u Pleternici u prilogu.

prijavnica_sajam lokalnih proizvoda _ konjički turnir

prijavnica_izložba rukotvorina _ LIDAS

prijavnica_SAJAM LOKALNIH PROIZVODA _ Fišijada

FIŠIJADA 2024_prijavnica

Prijavnica DJEČJI SAJAM_Cvjetići glazbe 2024_2

natjecanje_naj okucnica_prijavnica 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)