Igračice ŽNK Slavonija Požega ostvarile pobjedu na gostovanju u Starim Mikanovcima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


STARI MIKANOVCI / POŽEGA – Proteklog vikenda počelo je natjecanje u novoj sezoni2. Hrvatske nogometne lige žene – skupina “B”. Igračice ŽNK Slavonija Požega (Požega) u 1. kolu gostovale su kod ŽNK Mikanovci u Starim Mikanovcima gdje su ostvarile pobjedu rezultatom 1:3 (0:1) – prenosi Požeški športski savez.

Helena Draguljić dovela je ŽNK Slavoniju Požega u vodstvo od 0:1 u 13. minuti, a do poluvremena više nije bilo pogodaka. Na početku drugog dijela Martina Obradović je u 46. zabila za 0:2, a ista igračica je u 87. potvrdila pobjedu svojim drugim pogotkom za 0:3. Počasni pogodak za domaće postigla je Milica Ilić u 90. minuti. 

U 2. kolu Požežanke će gostovati kodVišnjevca (01. 10.) dok će u 3. kolu (08. 10.) ugostiti Viktoriju (Slavonski Brod). 

U ligi skupine “B” koja obuhvaća Nogometna središta Sjever i Istok se natječe samo 6 ekipa koje će trokružno odigrati 15 kola. U skupini “A” (klubovi iz Nogometnih središta Jug, Središte i Zapad) natječe se 9 klubova, a oni će svoje natjecanje igrati dvokružno odnosno 18 kola (svaki klub će odigrati 16 utakmica i 2 kola biti slobodan). 

Prvaci skupina Druge HNLŽ (ili klubovi koji ostvare to pravo) igraju po dvostrukom kup sustavu kvalifikacije za plasman u Prvu HNLŽ. Pobjednik kvalifikacija ulazi u Prvu HNLŽ. Kvalifikacije mogu igrati drugoplasirani ili trećeplasirani klubovi iz pojedine skupine Druge HNLŽ, ukoliko ispunjavaju uvjete , a prvoplasirani klub iz te skupine Druge HNLŽ ne ispunjava osnovne uvjete za igranje Prve HNLŽ.

Posljednjeplasirani klub Prve HNLŽ iz lige za ostanak izravno ispada, a pretposljednji klub iz lige za ostanak igra kvalifikacije po dvostrukom kup sustavu s poraženim iz utakmica kvalifikacija prvaka skupina Druge HNLŽ. 

(Foto : ŽNK Slavonija Požega)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)