Inicijalnih 2.883.309 eura za sanaciju šteta nastalih na području Požeško-slavonske županije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Kako je i najavljeno, na sjednici Vlade doneseno je Rješenje o usmjeravanju dijela sredstava Državnog proračuna kao pomoć županijama pogođenim snažnim olujnim nevremenom u ukupnom iznosu od 20 milijuna eura.

Odobrena sredstva namijenjena su za hitnu sanaciju štete na stambenim objektima nužnima za život, nastale uslijed jakog olujnog nevremena u kojemu su osim Požeško-slavonske županije stradale i Brodsko-posavska, Karlovačka, Krapinsko-zagorska, Osječko-baranjska, Sisačko-moslavačka, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka županija.

– Danas će Vlada donijeti odluku o osiguravanju hitnih inicijalnih 20 milijuna eura koje će distribuirati županijama koje su u ovom trenutku podnijele zahtjev. Ovo je tek prva intervencija, svi još nisu stigli popisati procjene šteta i  kao što smo činili uvijek do sada pomoći ćemo hitne sanacije prema županijama, odnosno gradovima gdje su štete nastale – rekao je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Za sanaciju prioritetnih šteta Požeško-slavonskoj županiji usmjereno je 2.883.309,00 eura koje će se rasporediti sukladno potrebama među jedinicama lokalne samouprave stradalim u nevremenu.

Podsjetimo, županica Antonija Jozić proglasila je prirodnu nepogodu za područje gradova Požega, Lipik, Pakrac i Pleternica te općinu Brestovac koji su pretrpjeli najveću štetu.

Tekst i foto: PSŽ / Vlada RH

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)