Innsbruck: U čast pokojnom djedu, požeška braća Davorin i Ivan Jakovina sudjelovali u planinarskoj ekspediciji “Mali Pajdo”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Ovim putem Vam javljam da smo i ove godine obljetnicu smrti moga djeda Ivana Jakovine, poznatim pod nadimkom “Mali Pajdo” obilježili na planinarski način u Innsbrucku gdje smo održali 11. planinarsku ekspediciju naziva “Mali Pajdo” Innsbruck 2022.

Ova putopisno-planinarska ekspediciju simboličnog naziva “Mali Pajdo” pokrenuta je 2011. godine u znak sjećanje na Ivana “Malog Pajdu” Jakovinu, kao i promicanje Požeštine i planinarenja.

U posljednjih desetljeće osvojeni su razni planinarski vrhovi poput Triglava u Sloveniji, Jebel Toubkala u Maroku, Musale u Bugarskoj, Zugspitza u Njemačkoj…

I ove godine skupila se sedmeročlana grupa pajdašica i pajdaša iz raznih dijelova Europe i planinarskim druženjem u stilu Ivana “Malog Pajde” Jakovine, veselo i opušteno obilježila sada već tradicionalni i internacionalni planinarski događaj.

U usponu su sudjelovali Davorin i Ivan Jakovina iz Požege s prijateljima planinarima Ivanom iz Münchena, Tenom iz Berlina, Elli iz Atene i Aleksandrom i Petrom koji su za ovu prigodu doletjeli s Islanda.

Skupina se zaputila iz Innsbrucka žičarom Nordkette do vrha Hafelekarspitze na visini od 2.334m, koji je ujedno i polazište za planinarenje Goetheovim putem.

Nakon kratke zdravice i prigodne ceremonija uz dodjelu zahvalnica i recitiranje nekoliko “Pajdinih” pjesama, skupina je nastavila svoj pohod Goethewegom do planinarskog doma Pfeishütte na visini od 1922 metra gdje se dobro raspoloženje uz pjesmu i veselje nastavilo dugo u vedru alpsku noć.

Ovim usponom i cjelokupnim i dogovorena družba za sljedeću godinu u isto vrijeme na nekim od planinskih vrhova.

Ivan Jakovina bio je aktivan planinar HPD „Sokolovac 1898.“ iz Požege, gdje je bio vodič društvenih izleta i omiljeni planinarski prijatelj.
Tekst i foto: Ivan Jakovina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *