Ivan Penava u Ivandolu zbog brzine izgubio vozačku dozvolu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Predsjedniku Domovinskog pokreta i gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi prije mjesec i pol dana oduzeta je vozačka dozvola zbog prebrze vožnje. Informaciju je novinarima Penava osobno potvrdio. Vozačka bi mu trebala biti vraćena za desetak dana – prenosi HRT.

Penava je prije nekoliko mjeseci, kako kaže, “negdje prije ljeta” stisnuo papučicu gasa gotovo dvostruko brže od dopuštenoga kroz naselje Ivandol u Požeško-slavonskoj županiji. „Da, točno je. Vozio sam iz Zagreba na sastanak u Požegi, malo sam kasnio i ubrzao više nego što se smije, konkretno 90 km/h tamo gdje je dozvoljeno 50 km/h, i policija me zaustavila. Dečki su svoj posao odradili profesionalno, napisali mi prekršajnu prijavu i završio sam na sudu, gdje su me kaznili s oduzimanjem vozačke dozvole na tri mjeseca i financijskom kaznom od 3000 kuna, a onda su mi nakon žalbe kaznu ublažili na dva mjeseca bez vozačke i novčanu kaznu od 2000 kuna, što sam uredno platio”, rekao je Penava. „Što reći, zakon mora vrijediti za sve jedanko. Vozio sam brže i kažnjen sam”, komentirao je vukovarski gradonačelnik i dodao: „Takav mi je posao. Puno je obaveza, sastanaka… i ne mogu reći da sam sretan i ponosan zbog ovoga, jer nisam, ali ne bježim od odgovornosti. U svakom slučaju pouka i poruka meni, ali i svim ostalim vozačima je da poštujemo propise…” Kazna oduzimanja vozačke dozvole istječe mu 13. studenoga u ponoć, a upisana su mu tri kaznena boda.

U međuvremenu je, kaže, puno toga po Vukovaru obavljao pješice, a u Zagrebu je češće nego inače koristio javni prijevoz i kaže da je zadovoljan s načinom kako to funkcionira u metropoli. Osobno je, dodao je, povećao broj koraka, a posljedično i usporio ritam obaveza.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *