Ivan Smiljanić postao prvak Hrvatske, Nera Vujasinović viceprvakinja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prvenstvo Hrvatske za Mlađe kadete i Mlađe kadetkinje
Varaždin 10.-12.3.2023.

Najbolji Požežani, inače pobjednici regionalnih turnira nastupili su ovoga vikenda na Prvenstvu Hrvatske za Mlađe kadete i kadetkinje u Varaždinu kao najjačem natjcanju u ovoj godini.
Kako bi smo bolje razumjeli težinu pobjeda na takvim natjecanjima treba znati da je u Hrvatskoj registrirano 108 klubova te da su naši mali igrači ravnopravni renomiranim Zagrebačkim klubovima koji u svojem pogonu imaju na stotine djece, dvorane i profesionalne trenere. Sada već poslovično naši najmlađi predstavljaju naš grad u najljepšem mogućem svjetlu iako iz skromnih uvjeta za treniranja, sa vrlo malom satnicom slobodne dvorane, bez profesionalnih trenera i uz veliki angažman naše trenerice Nikoline i roditelja.
STK Požega je nastupila u ekipnim, pojedinačnim, parovima i mix parovima i to:
Ekipno smo u petak nastupali u sastavu :
Josipović Matija, Vujasinović Nera, Bunjevac Nika, Novak Lucija, Josipović Eva

Mladost Zagreb – Požega 2/3
Tis Zagreb – Požega 2/3
Bjelovar požega 3/1
Nakon ispuštene prilike za prvim i drugim mjestom u skupini pobjedili smo za 5. Mjesto ekipu iz Jaske 3/1 ( malo je nedostajalo za pobjedu u oba meca)

U pojedinačnom dijelu i parovima nastupali su ( Ivan,Nera, Matija i Matej)

Državni prvaci u parovima su Ivan Smiljanić i Nikola Jurić ( Stk Marathon) osvojio 1. Mjesto , dok je u parovima s Karlom Ivčić ( Stk Jadranovo ) osvojio 3. Mjesto . Veliku priliku i vodstvo od 2:0 su imali za ulazak u finale . Pojedinačno je zaustavljen u osmini finala od 2. Nositelja Lovre Horvata ( Stk Samobor)

Matija i Matej su u parovima tijesno izgubili u 1/16 finala ispustivši vodstvo od 2:0. U pojedinačnom dijelu Matija je zauzela odlično 5. Mjesto gdje ju je zaustavila finalistica turnira .

Nera i Kristijan Andabak ( Cibalia Vinkovci ) su u konkurenciji mješovitih parova zaustavljeni u 1/8 finala od pobjednika turnira ( Benko Lana/Zidarić Petar). U kategoriji parova sa Nera Vujasinović sa Barbarom Tepeš ( Stk Zagreb) osvojila 2. Mjesto .
Pojedinačno je zaustavljena u četvrtfinalu od Petre Gašpar ( Mladost Zagreb)

Čestitke svim našim natjecateljima na osvojene 3 medalje na Prvenstvu Hrvatske , odličnom ekipnom rezultatu koji je za dlaku mogao biti čak i senzacionalan.

Djecu su na PH vodili Ljiljana, Rajko i Nikolina.

Tekst i foto: Rajko Smiljanić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *