Izborna godina: Imaju li Grgić i Hrunka šanse za nove mandate?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Kako u samom naslovu stoji, izborna je godina.
Prva pomisao Vam je politika, ali niti jedni izbori koji će biti održani 2022. godine, nisu izravno politički, no dotiču se politike zasigurno barem malo.

Jedan od izbora ove godine, je izbor novog biskupa, s obzirom na to da dosadašnji biskup požeški msgr. Antun Škvorčević odlazi u mirovinu, neslužbeno se govori već u petom mjesecu. Tko će biti novi, nemoguće je znati, no jedno je sigurno, konačnu odluku će donijeti nitko drugi nego papa Franjo.
S obzirom na puno učinjenog od 1997. godine do danas, tko god bio novi biskup požeški, zasigurno će se morati potruditi i “zapeti” kako bi nadmašio sve ono što je biskup Škvorčević učinio za biskupiju, sportskim žargonom rečeno, ljestvica je visoko postavljena.

Također, ove godine bi u šestom mjesecu odnosno u mjesecu lipnju trebalo doći i do smjene ili novog mandata aktualnom zapovjedniku JVP Požega Daliboru Hrunki. Prema riječima građana i nekolicine kolega iz javne vatrogasne postrojbe Požega s kojima smo razgovarali, JVP Požega nikad nije imao boljeg zapovjednika koji je prije svega čovjek pa tek onda zapovjednik.
Hoće li gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić smijeniti nekog poštenog, stručnog i sposobnog kako bi na to mjesto postavio nekoga, koga je već “gurnuo” na poziciju sudca porotnika, s čijim je puncem prijatelj i radni kolega godinama, ostaje za vidjeti.
Gradonačelnik Glavić je nekoliko krivih poteza povukao u smjenama s čelnih pozicija, nadamo se da takvu praksu neće nastaviti, naročito što se sve glasnije šuška o ovoj mogućnosti, da bi novi zapovjednik mogla biti osoba koja je i sudac porotnik i ne baš omiljena među kolegama.

Isto tako, ostaje nam svega tri mjeseca i do početka “utrke” za čelnu poziciju PU požeško-slavonske.
Kako neslužbeno doznajemo, kandidata ne nedostaje, ali u utrku ulazi i dosadašnji načelnik Željko Grgić.

Osim aktualnog načelnika Grgića koji je bio branitelj Domovinskog rata i pripadnik specijalne policije, u utrku se žele ubaciti još dva kandidata. Kandidate nećemo imenovati, ostavit ćemo to kada se službeno prijave odnosno kandidiraju (ako do tada ne odustanu).

Jedan od kandidata je dugogodišnji djelatnik PU požeško-slavonske, specijalac i branitelj, no šuška se kako ne ispunjava sve uvjete da bi se mogao kandidirati.

Drugi kandidat je osoba koja se ne uklapa u ovu priču, s obzirom na to da nije baš puno sudjelovao u Domovinskom ratu, štoviše bolje upućeni tvrde da je čvrsto čuvao uredske prostore od neprijatelja!
Za istog kandidata se šuška kako traži pomoć moćnika ali i novinara te se s istim viđa u Osijeku.
Osim navedenih stvari, vežu se i razne priče, no bit će vremena i za to, “utrka” kreće za nepuna tri mjeseca.

Šuškanjima nikad kraja rekli bismo, pa moramo reći da se isto tako sve glasnije priča da postoji osoba koja je dragovoljac Domovinskog rata i Prvi hrvatski redarstvenik, ali i osoba koja zasigurno ima bogato radno iskustvo te je obnašao razne zahtjevne i odgovorne funkcije, a postoji mogućnost da se ubaci u utrku za drugog čovjeka Policijske uprave požeško-slavonske.
Drugi kandidati za mjesto drugog čovjeka su osobe koje imaju želju, ali uvjete baš i ne, pa ne smatramo da su relevantni za ovu priču.

Hoće li trenutni drugi čovjek PU požeško-slavonske gospodin Dalibor Bauer ponovno “preživjeti” ili je red da netko drugi unese svježinu, ostaje za vidjeti.
Što se tiče gospodina Željka Grgića koji je do sada svoj posao obavljao stručno i korektno, čini se da će odluka biti više nego jednostavna i da ozbiljnu konkurenciju neće imati, no ostaje nam za vidjeti, tako velike odluke se ipak ne donose u Požegi.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika