Izjava voditelja ekipe COR d.o.o. povodom događaja na BMNT “Požega 2023”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Budući da je u polufinalnoj nogometnoj utakmici između ekipe COR d.o.o. i ekipe Caffe bar Samson, na 32. Božićnom malonogometnom turniru “Požega 2023” bila jedna ili više spornih situacija, putem priopćenja obratio se voditelj ekipe COR d.o.o. čije priopćenje u cijelosti prenosimo:

“Razlog onakvog nastupa za zadnjoj utakmici je nestručno i neobjektivno suđenje pojedinih sudaca i loše vođenje turnira. Utakmica od 5.1.2023. (samo je kap koja je prelila čašu. Manje je sporno je li lopta ušla u gol prije ili poslije isteka vremena. Sporne situacije dogodile su se kod dosuđivanja duplih prekršaja i kod 6. prekršaja nakon kojeg je postignut gol. Kao što smo rekli takvim pristupom suđenju i vođenju turnira zadnjih godina nepotrebno se dižu tenzije među igračima i navijačima umjesto da se svi zabave i uživaju u sportu. O „kvaliteti“ pojedinih sudaca dovoljno govori zviždanje cijele dvorane na njihove odluke. Organizatori stalno ponavljaju istu rečenicu „ mi nemamo ništa s njima poslao ih je savez“. Ne možemo vjerovati da se po tom pitanju ništa ne može učiniti u interesu samog turnira i sporta općenito pogotovo jer problem nije od jučer.
Što se tiče vođenja turnira ono je neobjektivno i nestručno. Na službenim stranicama turnira i Požeškog sportskog saveza objavljuju izvještaje sa utakmica kojima blate i umanjuju ne male uspjehe pojedinih ekipa u ovom slučaju naše ekipe. U tekstu kojim najavljuju utakmice četvrtfinala bezobrazno sugeriraju kako je naša ekipa sretno prošla u prošlogodišnjem ogledu sa ekipom AS Gile. Dalje u tekstu navode kako smo namjerno odigrali neodlučeno kako bi utjecali na daljnji ždrijeb, a da ni jednom riječju ne spominju kako smo igrali bez nekoliko ključnih igrača kao što su napravili kod druge ekipe gdje su izostankom igrača pravdali slabiji rezultat od očekivanog.
Ekipa je sastavljena većinom od domaćih igrača koji godinama igraju na ovom turniru za razne ekipe i cijelu godinu se veselimo turniru tako da nam sve ovo teško pada. Želimo poručiti organizatorima da su pobijedili i da nastave sa ovim cirkusom bez nas.
Ovim putem želimo se ispričati ekipi Caffe bar La Gazzetta/ AS Jurić koja nikako nije zaslužila ovakav tretman i nemaju nikakve veza sa našim postupcima.
Veliko hvala publici koja nas je podržala i ispričavamo im se jer nisu mogli uživati u nogometu.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)