Izlet članova HPD “Sokolovac” Požega na Stari grad podno “Kapovca” na Krndiji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


I ova nedjelja po tradiciji je bila povod da vrijedni Požeški planinari krenu na planinarski pohod. Iz Požege je krenulo desetak članova prema Kutjevu i na prijevoju prema Orahovici kod kamenoloma ekipa je ostavila vozila gdje su ih čekala još dva člana društva i jedan iz Slavonskog Broda. Laganim tempom po putu nad koji su se nadvile grane koje stvaraju ugodnu zaštitu od vrelog sunca planinari su stigli do Starog grada.
Nakon toga slijedio je odmor i fotografiranje te se kretalo prema vrhu Kapovac 792 m/nv gdje se pravi duži odmor za jelo, piće i slastice iz domaće radinosti koje su nezaobilazan dio svakog planinarskog izleta. Ekipa se popela i na novi vidikovac s kojeg se pruža pogled sve do planinskih vrhova u Mađarskoj i veliki dio Podravine.
Nakon jela i odmora po sparnom i vrućem vremenu planinari se kreću opet kroz hladovinu bukove šume prema autima. Ugodan izlet bez velikih napora bio je idealan izlet za ovu sparnu i po temperaturi gotovo ljetnu nedjelju. Izlet je trajao četiri sata koja su brzo prošla uz dobru atmosferu i planinarske pošalice kojih i ovaj put nije nedostajalo.
Vodič ovog izleta je bio voditelj planinarske škole i iskusni vodič Branimir Bartolović.

Tekst i foto: Bruno Horvat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *