Izlet HPD Gojzerica Podružnica Oriovac na Dilj goru

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Planinari HPD Gojzerica Podružnica Oriovac organizirali su danas izlet na Viljevo 297 mnv i Kasonjski vrh 352 mnv na Dilj gori.

Vodič izleta je bila Nikolina Lozinjak iz Podružnice, a kretanje je bilo iz središta Oriovca. Okupilo se dvadesetak planinara iz Oriovca i Požege te su zajedno krenuli na Dilj. Pratilo ih je dosta hladno i vjetrovito vrijeme. Od Oriovca digli su se Štamparovim putem koji inače sami održavaju i nastavili novootvorenom Štamparovom obilaznicom (PD Zanatlija Osijek), sve do Kasonjskog vrha.

Tamo su se odmorili i nastavili prema Viljevu, gdje su ih čekali ljubazni domaćini Tatjana Burić i Zdravko Ećimović – Lojza.
Domaćini su ih počastili pečenom kobasicom i slaninom te mladim i kuhanim vinom. Nakon dužeg odmora i uživanja u delicijama pridošla je još jedna grupa planinara iz PD Dilj Slavonski Brod s kojima su nastavili ugodno ćaskanje i druženje.

Nakon dužeg vremena uslijedio je povratak u Oriovac, ali kraćim putem izbjegavši uspon na Kasonjski vrh. Uz put planinari su skrenuli u vinograd Miroslava Medunića, također aktivnog člana Podružnice Oriovac. Tamo ih je ljubazni domaćin dočekao kuhanim vinom i čajem, te su se nastavili ugodno družiti sve do trenutka povratka u Oriovac.

Do Oriovca ostalo je nekih 15-tak minuta, a nakon toga slijedio je rastanak i povratak kući.

Do iduće zgode i nezgode!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika