Izlet HPD “Sokolovac” Požega na Požeško brdo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Vrijedni i izleta željni članovi HPD “Sokolovac” Požega ove sunčane nedjelje okupili su se na Trgu Svetog Trojstva u Požegi kako bi odradili još jedan zanimljivi planinarski izlet. Nakon kratkog razgovora njih dvadesetak je krenulo put Požeške gore nekim ne obilježenim ali zanimljivim stazama i putevima koji su možda nepoznati ili sakriveni većem dijelu javnosti te samim time predstavljali su izazov planinarima.

Trasa ovoga izleta je bila: Trg Svetog Trojstva (157 m) – Veliki Kamen – repetitor (316 m) – kapelica Sv. Vida (296 m), ruševine Thallerove kolibe, Jurkovićeva vikendica, potok Komušanac, Badine – Fratrovica – Vučjak – Trg Svetog Trojstva. Vesela planinarska družina prilikom hodanja navedenim potezom je prolazila prekrasnim stazama Požeške gore s koje su se pružali prekrasni vidici na suncem okupanu Požegu. Veća pauza je iskorištena za takozvani pec party koji vole planinari.

Na rasporedu je bila domaća slavonska slanina te tradicionalni kolači. Duljina staze je bila ugodnih 6 km što nije predstavljalo neki veći problem sudionicima izleta. Vrijeme je bilo sunčano i izrazito toplo što je svakako doprinijelo da je većina sudionika bila u kratkim rukavima. Nakon osvježenja na izvoru “Fratrovice” krenulo se u smjeru parkiranih automobila gdje se je došlo oko 14.30. Vodiči ovoga zanimljivog izleta bili su Tomislav i Andrej Garilović.
Veliko je zadovoljstvo da se sve veći broj građana uključuje u rad i aktivnosti Društva što sve članove čini zadovoljnima jer se planinarska ideja promiče dalje. Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje.
Svakako nam se pridružite uvijek ste dobrodošli.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *