Izlet na Dolački grad i Maksimov hrast planinara HPD “Sokolovac” Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Nakon okupljanja kod “Ćire” i slikanja za godišnjak Društva ekipa osmero planinara se autima uputila u Brestovac gdje su na kraju ulice Stari Brestovac kod vikendica ostavili aute i lagano krenuli prema Dolačkog gradu iz 14 stoljeća. Na prozoru još stoji dio okvira star vjerojatno stotinjak godina.

Nakon odmora nastavak laganog uspona prema Maksimovom hrastu drugom po visini vrhu u Požeškom gorju 614 m/nv (najviši je Kapavac 618 m/nv). Što su se više uspinjali padala je temperatura, jačao vjetar, bivalo hladnije a počeo je i snijeg padati. Najviše ga je bilo na sjevernim padinama koje su bez sunca u ovo doba godine. Nakon više od dva sata laganog hoda dolazi se do odredišta, gdje se ekipa fotografira te počinje sa spuštanjem malo niže u lovačko sklonište gdje se konzumira iće, piće i druge delicije iz ranaca.

Vjetar i snijeg koji bocka u lice prate planinare pri povratku, spuštanje se odvijalo po snijegom prekrivenom lišću te je ekipa bila oprezna da se ne posklizne na grane. Spustivši se na nižu visinu bilo je ugodnije jer nema vjetra. Zadovoljni izletom jer je prošao bez problema stiglo se do vozila nakon 5 sati hodanja. Vodič ovoga zimskog izleta je bio prokušani planinarski vodič Branimir Bartolović. Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje.

Društvo je ovoga vikenda započelo uveliko pripreme za nadolazeće 40. “Papučke jaglace” u Velikoj najveću i najmasovniju planinarsku manifestaciju.

Pozivamo sve koji vole i žele da se pridruže te uključe u organizaciju ove manifestacije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika