Izlet Požeških planinara na Dolački grad i roštiljada

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Proteklog vikenda planinara HPD “Sokolovac” Požega odradili su jednu zanimljivu planinarsku turu te krenuli u susret ljetu s natjecanjem u roštiljanju.
Već po tradiciji ove subote Požeški planinari i zaljubljenici u prirodu našli su se kod “Ćire” te krenuli auto posadama prema Brestovcu. Cilj izleta je bio Dolački grad na sjevernim obroncima Požeške gore nedaleko naselja Brestovaca.

Laganom šetnjom planinari su svladavali kilometre te prekrasnom vijugavom cestom osjećajući prirodu došli do ostataka srednjovjekovne kule na kojoj još stoji drveni dovratnik. Bila je to utvrda koja je podignuta kao sustav obrane na sjevernom potezu spomenutog gorskog lanca tijekom XIV. sv. u vrijeme osmanlijskih provala koja je za cilj imala čuvati ulaz u Požešku kotlinu.
Nakon razgledavanja kule planinari su napravili malu pauzu za okrjepu te krenuli nazad u Stari Brestovac gdje ih je čekalo natjecanje u pripremanju roštilja. Ove godine članovi društva HPD “Sokolovac” Požega, Sekcija “Kapavac” Zakorenje odlučili su se prijaviti na natjecanje u pripremanju roštilja “Grill Slavonicu”. Sve umorne planinare dočekala je ekipa koja je imala za zadaću pripremiti roštilj i zabavu.
Tridesetak članova Društva nakon planinarenja odlučilo je uživati u roštiljanju i manifestaciji. Nakon osvajanja 3. mjesta na istoj veselju i slavlju nije bilo kraja te je druženje potrajalo do kasnih večernjih sati. Vodič izleta bio je iskusni planinar Branimir Bartolović dok su se za roštilj, piće i dobro raspoloženje pobrinuli članovi sekcije “Kapavac” Zakorenje. Planinarstvo nije samo osvajanje vrhova već druženje, altruizam te povezivanje s ljudima. Ovom prilikom pozivamo sve da nam se pridružite jer planinarenje je opet “IN”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *