Izvještavanje o aktivnostima u lokalnoj zajednici – “Erasmus+ projekti u Požegi!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Iz Udruge Ocean Znanja u RH iz Zagreba javili su nam se i zamolili nas da izvijestimo građanke i građane, kako njihova Udruga ovog ljeta organizira tri projekta za mlade u gradu Požegi a oni su:

Projekti su: 

1. Erasmus+ razmjena mladih “Meet the Legends” (16.-26..07.2022) – cilj ovog projekta je učenje o drugim kulturama kroz metodu storytelling-a i međukulturalna suradnja mladih iz 5 zemalja (Rumunjske, Španjolske, Srbije, Grčke i Hrvatske)

Na projektu surađujemo s dječjim vrtićem “Požega”(lokacija Rudinska) gdje će u ponedjeljak 25.07.2022. mladi održati event za djecu u vrtiću te im kroz glumu, storytelling i stop-animaciju prikazati legende i mitove iz različitih zemalja kako bi im približili svoje kulture (plakat u prilogu)

2. Erasmus+ razmjena mladih “Musical Vox Populi” (27.07.-06.08.2022.) – tema projekta je spoj društvenog aktivizma i glazbe gdje će mladi glazbenici iz 6 zemalja učiti o važnostima aktivnog građanstva i ukazivanja na društvene probleme.

Na razmjeni sudjeluje 36 mladih glazbenika iz Hrvatske, Španjolske, Irske, Rumunjske, te sa dva karipska otoka Arube i Sint Maartena. Među hrvatskim sudionicima su i Požežani (F. Matić, M. Mijoković, K. Ćavar, K. Ćavar – alumni Veleučilišta u Požegi). 

U sklopu projekta pozivamo sve zainteresirane građane da dođu: 

– u subotu 30.07, od 20:00-21:00 u pješačkoj zoni će mladi glazbenici svirati na ulici

– u utorak 02.08, od 17:00-21:00 glazbeno druženje sa Trenkovim Pandurima u Gradskoj Glazbi.

– u četvrtak 04.08., 15:00-18:00 Gradska Knjižnica Požega “kviz o EU mogućnostima” i otvorenje izložbe “Kultura kroz fotografiju”

i isti dan, četvrtak 04.08. od 20:00-21:00 sviranje na ulicama Požege u pješačkoj zoni

Suradnjom će mladi stvarati glazbu i na zabavan način promovirati aktivizam u društvu, kao glavnu temu projekta.

Sve ove projekte svakodnevno možete pratiti na Facebook i Instagram stranici Oceana Znanja te ako imate pitanja javite se na [email protected]
Lokalni partner udruge Ocean Znanja na ovim projektima je Veleučilište u Požegi i SC Požega – Studentski dom “Dr. Franjo Tuđman” u kojem su mladi smješteni i u kojem se odvija najveći dio programa. 

Erasmus+ projekte “Meet the Legends” i “Musical Vox Populi” organizira udruga Ocean Znanja u RH zajedno s partnerima, a financira ih Agencija za mobilnost i Programe EU u sklopu programa Erasmus+.

Projekt “Oceanov europski izazov” u sklopu kojeg organiziramo “kviz o EU mogućnostima” financiralo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Cijenili bismo kada bi javnost putem Vaših medija izvijestili o ovim događajima u lokalnoj zajednici i pozvali Požežane da nam se pridruže na navedenim aktivnostima koje organiziramo te da se zabave, upoznaju druge kulture i nauče nešto novo.

Sudjelovanje na svemu navedenom je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane. 

U nastavku smo pripremili i kratki tekst o našoj udruzi kako biste mogli raspolagati sa pravim informacijama.

Ocean Znanja neprofitna je nevladina organizacija koja funkcionira kao platforma za mlade te se bavi društveno relevantnim temama kroz lokalne i međunarodne projekte, radionice i volontiranje.

Cilj je pružiti mladima siguran prostor za slobodno izražavanje, učenje novih vještina i otkrivanje svojih talenata kako bi bolje upoznali sebe i postali aktivni članovi društva. Kroz sve aktivnosti promičemo vrijednosti: solidarnosti, cjeloživotnog obrazovanja, suradnje, kreativnosti i inkluzije

Tekst i foto: Anđela Balić / Valentina Pogačić
Na fotografijama su mladi na projektu “Meet the legends” koji traje već traje od 16. srpnja. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika