Jako dobro napreduju radovi na Kulturnom centru u Kutjevu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kulturni centar zamišljen je kao centar kulturnog, poduzetničkog i društvenog života zajednice s prostorima za udruge, prostorom za promociju i plasman lokalnih proizvoda te za rad poduzetničkih potpornih institucija. Cilj projekta je poticanje razvoja gospodarskih i kulturnih aktivnosti te razvoj nove infrastrukture za postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanje atraktivnosti prostora i poboljšanje kvalitete života.

Radove izvodi zajednica ponuditelja Viševice gradnja d.o.o., MB instalacije i BGS elektrika d.o.o., a radovi su započeli u travnju 2023. godine te traju do travnja 2024. godine

Financijska sredstva za izgradnju objekta osigurana su u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije putem Programa podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema u iznosu od 5 milijuna kuna.

Prije nešto više od mjesec dana, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata za financiranje prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Grad Kutjevo na Poziv je prijavio radove na Kulturnom centru koji su trenutno u tijeku te je ostvario pravo na financiranje u iznosu od 40 tisuća eura. Ovo je zasigurno značajna pomoć za Grad koji već dugi niz godina uspješno prijavljuje i provodi programe sufinancirane sredstvima MRRFEU. Tako je u zadnjih nekoliko godina uređena teretana, provedena adaptacija SRC Kutjevo, uređena Narodna knjižnica i čitaonica te uređeno groblje u Vetovu kroz dvije faze.

Na gradilištu smo zatekli inženjera Mateja Špehara i predstavnika tvrtke Viševice gradnja d.o.o. Josipa Markovića koji je rekao da je početak radova malo kasnio zbog vremenskih neprilika, međutim da su zadovoljni s fazom u kojoj se radovi sada nalaze i da sve ide prema planu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *