Jakšić: Preventivne aktivnosti policije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Policijski službenici PP Požega su u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ održali  edukativno predavanje učenicima prvih razreda

U ponedjeljak 11. listopada 2021. u prostorijama Osnovne škole „Mladost“ u Jakšiću policijski službenici PP Požega su u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ održali  edukativno predavanje učenicima prvih razreda navedene škole. Početkom nove školske godine u prometu se pojavljuje veliki broj najmlađih sudionika kojima je u stjecanju prvih iskustava u samostalnom sudjelovanju u prometu potrebno pružiti pomoć i ukazati na sve opasnosti na koje mogu naići na putu od kuće do škole. Na predavanju su  djeca upoznata s važnijim prometnim pravilima s naglaskom na promet pješaka i kretanje kolnikom te važnijim prometnim znakovima koji se odnose na sigurno kretanje u prometu.

 S obzirom da se tijekom ovog tjedna na području PU požeško-slavonske provodi pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa u sklopu ROADPOL-a, a osnovna škola u Jakšiću se nalazi uz prometnicu gdje često prometuje određeni broj teretnih automobila, djeci je posebno skrenuta pozornost na ponašanje u prometu prilikom nailaska na teretne automobile te koje sve opasnosti mogu očekivati prilikom prelaska preko ceste. Također su policijski službenici djeci koja dolaze u školu školskim autobusima dali savjete o poželjnom ponašanju prilikom putovanja kao i ulaska i izlaska iz autobusa.


IZVOR: PU Požeško-slavonska

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika