Jarošu i Moto klubu “Požega Promet” dodijeljeno gotovo 300 tisuća kuna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prije nešto više od dva mjeseca pisali smo o “poštenju” Mateja Jaroša koji je javno prozivao Grad Požegu i Požeški športski savez koji su toliko “bezobrazni” i nisu ga željeli nastaviti financirati u mjeri koju je imao u prethodnim mandatima gradonačelnika HDZ-a. Zamislite, drugi klubovi i sportaši sami financiraju svoje utrke i svoje motocikle, a čini se da je prema mišljenju Jaroša Grad Požega “dužan” financirati njega, samo zato eto, jer je on Matej Jaroš.

Nakon našeg članka, vrlo ljutiti Jaroš izrekao je svega, no suvislog najmanje. Ljutit je jer smo ga prozvali da “žica” lovu od Grada i Požeškog športskog saveza dok za razliku od njega drugi također uspješni motociklisti iz Grada Požege i Požeško-slavonske županije ne “žicaju” nego sami financiraju svoj sport.


U mandatu jednog HDZ-ovog gradonačelnika Matej Jaroš i MK Požega Promet su bili više nego zadovoljni. Tako je od 2013.-2017. godine Mateju Jaroš u dodijeljeno 68.000,00 kuna dok je Moto klubu Požega Promet dodijeljeno 215.264,00 kn, što dolazimo do ukupnog iznosa od 283.264,00 kn.
Primjera radi, prošle 2021. godine Košarkaškom klubu Plamen Požega dodijeljeno je 70.000,00 kuna, s glavnom naznakom da KK Plamen Požega ima čitavu ekipu, ne radi se o jednom čovjeku ili nekoliko njih. Ekipni klub je plaćen izuzetno manje negoli pojedinac. Uzmemo li tih 70 tisuća i pomnožimo s četiri godine mandata, dolazimo do 280.000,00 kn.

Toliko je drage čitateljice i čitatelji Vašeg novca potrošeno da bi dečko mogao voziti utrke i biti sportaš, a sami procijenite je li ovo realno i pravedno prema drugima?
Grad Požega i Požeški športski savez su ovdje kako bi pomagali sportu i sportašima, a ne kako bi ih financirali da on svoj gušt zadovoljava na račun poreznih obveznika.
Možda bih i ja htio voziti Formulu 1, no nemam sredstva za to i svjestan sam toga, dok primjerice Jaroš želi voziti utrke u motocrossu za što nema sredstva i nije svjestan toga. Dok su drugi ljudi “budale” primorani svojim radom i zaposlenjem zarađivati za kruh, dotični se odlučio za lakši put da ga Požežanke i Požežani financiraju i da se on utrkuje.
O obiteljskom “biznisu” i ostalim “sportovima” Jaroša drugom prilikom. Pozivamo sve Požežanke i Požežane da napuste svoje poslove, poslodavcima uruče svoje otkaze i krenu u sportske vode, ako Grad i Savez mogu financirati Jaroša, vjerojatno će i Vas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *