Javna zahvala Martine Šimić za pomoć pri liječenju u Americi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ponekad život zna biti okrutan i surov, ne birajući sredstva i ne gledajući koliko smo toga doživjeli i koliko smo vremena proživjeli. U to smo se, u Udruzi Humanum, uvjerili i prije otprilike godinu dana kada smo prepoznali apel mlade sugrađanke Martine Šimić i pokrenuli humanitarnu akciju za nastavak njezina liječenja u Americi. 

Naime, Martina Šimić je tada imala samo dvadeset i četiri godine, ali su je, u njezinoj vedrini i mladosti, već neko vrijeme sprječavali nepodnošljivi bolovi. Naime, nakon brojnih odlazaka različitim liječnicima, ustanovljena joj je dijagnoza trigeminalne neuralgije, a bolovi koje takva dijagnoza uzrokuje smatraju se jednim od najvećih i najtežih bolova koje čovjek može doživjeti. 

Kraj njezinim patnjama nazirao se u liječenju u Americi, u bolnici u kojoj se izvodi takva kompleksna i teška operacija. Vrsni je američki neurokirurg, nakon pregleda nalaza, MartiniŠimić dao nadu u bolje, lakše i zdravije sutra, no prepreku je stvarao novac, odnosno iznos koji je bilo potrebno skupiti kako bi se Martini omogućio odlazak u Ameriku te operacija unavedenoj američkoj bolnici.

Nakon javne objave i apela, iznos je na našem računu iz dana u dan postajao ogledalo humanosti i solidarnosti naših građana. Naime, u roku od dva mjeseca zajedno smo uspjeli prikupiti novac koji je bio potreban. Također, inicijativom i organizacijom skupine mladih u Požeško-slavonskoj županiji u suradnji s Udrugom mladi za mlade Pleternice, Savjetom mladih Požeško-slavonske županije, Klubom za mlade „Vallis Humanum“, Požeško-slavonskom županijom, Gradom Požega, Gradom Pleternica te Turističkom zajednicom Požega, 12. studenog 2022. godine u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ u Požegi, održao se humanitarni koncert „Mladi za Martinu“, a naše je građane zabavljao poznati pop-rock band Crvena jabuka. Humanitarnu akciju podržali su zaista brojni građani, od najmlađih do najstarijih, pa se tako potrebna operacija održala u Americi, 15. prosinca 2022. godine. Također, važnost akcije su prepoznali i mediji koji su akciju popratili te tako omogućili da veći broj ljudi sazna za nju. S obzirom na težinu dijagnoze, Martini je potreban duži oporavak i prilagodba na novi stil života, no nove izazove prihvaća sa zahvalnošću i radošću. 

Ovim putem prenosimo i Martininu zahvalu svima vama: 

„Drage sugrađanke i sugrađani, svi dragi i dobronamjerni ljudi,

od srca vam velika hvala. Hvala što ste mojoj obitelji, a posebno meni, bili snažan vjetar u leđa i veliki korak na mom putu do Amerike. U mom ste apelu možda prepoznali beznadnost i strah, ali moja volja, hrabrost i želja potaknula vas je na činjenje dobrog djela. Vaše donacije nisu bile samo financijska pomoć, nego i podrška, ljubav i motivacija da sve ono što me je čekalo podnesem hrabro i smireno. Zahvaljujući vama, pružena mi je prilika za novi život; operacija je izvršena, zatim je slijedio pretežak oporavak. Tek prvo olakšanje od bolova desilo mi se šest mjeseci nakon operacije, i to je jedan veliki razlog zašto vam se do sada nisam obratila. Doktor iz Amerike je sretan i zadovoljan sa takvomdinamikom oporavka s obzirom da mi je to druga operacija. Prema njegovim riječima oporavak se predviđa od šest do osamnaest mjeseci. Trenutačno se borim sa intenzivnom boli u lijevom obrazu, ali se bol u glavi i oku svela na minimum. Riječi ne mogu opisati zahvalnost za vašu nesebičnu pomoć, ali, još jednom, hvala! Bilo je više od osamsto uplata i moj san se pretvorio u stvarnost. 

Zaista morate znati da moja zahvalnost ide svakom ponaosob, svi ste mi neprocjenjivo dragi. 

Nadam se da će vam se vaša dobra djela isplatiti!“


Ovim putem još jednom zahvaljujemo svima vama na pomoći, donaciji i dobroj namjeri. Udruga Humanum pokrenula je akciju, a naš je apel izazvao velikodušnu reakciju. Hvala vam što, kada god je potrebno, dokazujete da imamo veliko srce i da uvijek možemo računati jedni na druge!

U nadi da će potrebe za ovakvim humanitarnim akcijama biti što manje, a da ćemo uvijek biti dobri i humani, srdačno vas pozdravljamo! Udruga Humanum

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)