Javnozdravstvena akcija u Požegi: Koliki je tvoj rizik za srce?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Požeška pješačka zona ponovno je postala vrijedna lokacija brige o zdravlju. Povodom Svjetskog dana srca, Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije proveo je javnozdravstvenu akciju na kojoj su građani imali priliku upoznati se sa svojim trenutnim zdravstvenim stanjem. Studenti šeste godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu, zajedno sa patronažnim sestrama Doma zdravlja, prolaznike su potaknuli da se pridruže akciji te provjere važne brojeve i indekse koji detektiraju rizike od bolesti srca i krvnih žila – prenosi Požeško-slavonska županija.

– Još jednom u ovom jesenskom periodu obilježavamo Svjetski dan srca kada naši sugrađani imaju priliku na jednostavan način prekontrolirati krvi tlak, vrijednosti šećera u krvi i razne indekse koji govore o rizicima nastanka bolesti srca i krvnih žila. S nama su danas djelatnici Doma zdravlja, naše patronažne sestre i studenti šeste godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koji su ovdje na terenu u okviru kolegija Zdravlje u zajednici. Ovo je za sve nas pa tako i za naše studente, jedno lijepo i edukativno iskustvo mimo zidova i bolnice. Nadamo se da će naši sugrađani ozbiljno shvatiti upute i savjete te u slučaju da imaju nekontrolirani tlak, višak šećera u krvi ili višak kilograma, što je problem dvoje od troje ljudi, promijeniti nešto u svom životnom stilu kako bismo tog broj jedan ubojicu i probleme ostavili za kasnije godine života – rekla je voditeljica Službe za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, dr. med. Jasmina Kovačević.

U ime Požeško-slavonske županije javnozdravstvenu akciju u pješačkoj zoni podržao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

– Drago mi je vidjeti u našoj pješačkoj zoni ovu javnozdravstvenu akciju koja se održava povodom Svjetskog dana srca. U sklopu akcije, naši sugrađani imaju priliku upoznati se s važnim vrijednostima koje jasno govore o njihovom zdravlju. Potrebno je osvijestiti da bolesti krvnožilnog sustava i prekomjerna tjelesna težina uzrokuju brojne bolesti koje pogađaju današnju populaciju. Statistika nam govori da postajemo sve pretilija nacija, sve manje se krećemo i zato su ovakve akcije od izuzetne važnosti kako bismo nešto promijenili – rekao je Troha.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *