Je li gradonačelnik Glavić ispao licemjer?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


21. prosinca 2021. godine, s početkom u 18:30 sati, u Gradskoj knjižnici Požega održan je svečani prijem povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Grada Požege.
Pozivnicu za podobne i za medije, potpisali su predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

“Božićni domjenak” se svake godine održava i to nije nikakva senzacija.
Na takvom domjenku prisustvuju političari, poduzetnici, suradnici, gradski vijećnici. Namjerno smo podebljali gradske vijećnike jer ove godine nisu bili pozvani, zamislite gradski vijećnici ne budu pozvani na domjenak Grada Požege u kome su oni tijelo koje donosi neke važne odluke.

Nadalje, nije bio pozvan niti Mitar Obradović koji obnaša dužnost potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Požege (vjerojatno jer je u oporbi) ali je pozvana bila Dijana Krpan (Domovinski pokret, osoba koja drži većinu u Gradskom vijeću, koju su pridobili pozicijom potpredsjednice Gradskog vijeća i Nadzornog odbora gradske tvrtke (ukupno 2900 neto mjesečno gospođa ostvaruje jer drži većinu HDZ-u).
Dakle imamo dva potpredsjednika Gradskog vijeća, oporbenog Obradovića se ne poziva, dok se Krpanku koja “drži” većinu poziva.
Licemjerno, zar ne?

Idemo dalje, nekakav nepisani kodeks bio je da se pozivaju i bivši gradonačelnici i to su radili i prethodnici gradonačelnika Glavića, no gradonačelnik Glavić i dalje poziva podobne, tako su bili pozvani bivši gradonačelnici Dragutin Štirmer i gospodin Zdravko Ronko, dok za Vedrana Neferovića i Darka Puljašića nije bilo mjesta (ili više nisu podobni).

Od pozvanog dvojca, odazvao se samo gospodin Štirmer, dok gospodin Ronko nije nazočio ovoj ceremoniji na trošak poreznih obveznika.

Gradonačelnik Glavić cenzurirao je nepoželjne i nepodobne, a pozvao podobne.
Vođeni nekakvom zdravom i normalnom logikom, ili zovete sve ili ne zovete nikoga, ne samo one s kojima ste “pajdaši”, to nije vaša privatna fešta.

Kako smo rekli, gospodin Zdravko Ronko koji je godinama pomagao i “gurao” te štitio sadašnjeg gradonačelnika Glavića, kako je sam u jednom medijskom istupu rekao, bio mu je poput “anđela čuvara”, na poziv na božićni domjenak nije reagirao i nije došao, a da je to očigledno itekako zaboljelo gradonačelnika Glavića, dokazao je bivšem prijatelju tako da ga nije htio izabrati i dodijeliti mu “nagradu za životno djelo”.

Darka Puljašića kojemu je četiri godine bio gotovo pa najbliži suradnik i u čijem je mandatu gradonačelnik Glavić obnašao dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Požege za nemali mjesečni iznos od cca 5300 kuna neto.
Kao predsjednik Gradskog vijeća, ali i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, mogao je gradonačelnik Glavić svašta, ali nije napravio ništa, osim nekoliko sugeriranja (čitaj inzistiranja) primjerice za izbor jedne čelne osobe gradske institucije.

Vedran Neferović, također je nepodoban i nepoželjan u krugu gradonačelnika Glavića kao i gore navedeni Puljašić jer niti on nije dobio pozivnicu.
Voljeli ga ili ne voljeli, za svog mandata ostavio je trag, zlobnici bi rekli kredit, a mi bismo rekli investicije koje danas svakodnevno besplatno koriste Požežanke i Požežani.

Pa da rezimiramo, gradonačelnik Glavić zvao je i nekoliko bliskih djelatnika s Opće županijske bolnice Požega s kojima je ostao u dobrim odnosima, a prethodnike, gradske vijećnike i slične nije.

Napomenimo da su sva tri neformalna “savjetnika” gradonačelnika Glavića bili pozvani, a neki od gore navedenih su mu “držali leđa” godinama, neki su ga vodili u Zagreb na upoznavanje jer primjerice Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske nije znao i nije trebao znati tko je dr.sc. Željko Glavić, nego mu to je netko trebao sugerirati i gospodina ravnatelja Glavića dovesti kod njega na razgovor “gore”.

Zaboravlja naš Željko puno toga, a građani su sve ljući.

Naravno, na naš upit da nam Grad Požega dostavi listu, tko je sve bio pozvan na božićni domjenak, dobili smo odbijenicu.

Je li gradonačelnik Glavić ispao licemjer, prosudite same drage čitateljice i čitatelji.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *