Je li Požeški športski savez prevario roditelje i djecu?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Na samu pomisao riječi sport, ljudi pomisle na nešto lijepo i zdravo, no ovaj članak će vrlo teško otići u tome smjeru.
Naime, tema ovog članka je pitanje koje glasi: “Je li Požeški športski savez prevario roditelje i djecu?”

Kao i svake godine, škola plivanja je bila organizirana na požeškim bazenima. U školu plivanja roditelji mogu upisati svoju djecu koja su navršila 4 godine. Škola plivanja je u trajanju od 15 dana, 2 školska sata dnevno, odnosno ukupno 30 školskih sati.
Djecu se podijeli u dvije kategorije a to je: obuka neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika.

Da se sve čini transparentno, ovo bi zasigurno bila vijest koju bi morali pohvaliti jer ako treba u nekoga ulagati, to je zasigurno mladost, to su zasigurno najmlađi, djeca.
No, kako postoji stara izreka još od vremena Indijanaca: “gdje ima dima, ima i vatre”, tako se i ovdje čini da ima nepravilnosti, odnosno netransparentnosti, no krenimo redom.

Ministarstvo turizma i sporta je donijelo odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača “Hrvatska pliva” u iznosu od 3.098.476,65 kuna.

Požeški športski savez dobio je 90.883,10 kuna za organizaciju ljetne škole plivanja 2021. na Gradskim bazenima. “

Taj podatak je točan, jer smo ga provjerili, a isti je objavljen i na stranicama Požeškog športskog saveza


No ubrzo dolazimo do prvih problema ove priče, a to je također objavljeno u drugom članku o školi plivanja na stranicama Požeškog športskog saveza

Požeški športski savez dobio je 90.883,10 kuna od Ministarstva turizma i sporta za prijavljeni Projekt i uvjereni smo da se s tim novcem mogu pokriti apsolutno svi troškovi škole plivanja bez obzira na broj prijavljene djece, međutim Požeški športski savez je došao na ideju i zatražio bez obzira na ne baš malenu cifru dobivenu od Ministarstva polaznicima uručiti i uplatnice u iznosu od 100kn na ime Požeškog športskog saveza za “godišnju ulaznicu” kako bi mogli ući na Požeške bazene.

Pazite, Požeški športski savez traži novac za ulaznice od polaznika odnosno od njihovih roditelja, a bazeni su do prije nekoliko mjeseci bili “pod” Javnom ustanovom Sportski objekti Požega.
Zar nije taj novac, ako već nešto više od 90 tisuća kuna nije bilo dovoljno da se pokriju ulaznice za sve polaznike trebao biti uplaćen Javnoj ustanovi sportski objekti Požega a ne Požeškom športskom savezu koji je tamo samo provodio aktivnost 2 tjedna?

Na naš upit tajniku Požeškog športskog saveza gospodinu Željku Mitroviću dobili smo sljedeći odgovor:

Na službenim stranicama Požeškog športskog saveza pisalo je da će “polaznici platiti samo godišnju ulaznicu za bazen u iznosu od 100 kuna”.
Kako tajnik Mitrović sada tvrdi da su “imali mogućnost kupiti godišnju ulaznicu” a uredno su dostavili uplatnice roditeljima polaznika?

Prošle godine je škola plivanja brojala 510 polaznika.
Uzmemo li u obzir da je cijena “godišnje ulaznice” koja se na uplatnici navodi samo kao “ulaznica” a ne godišnja iznosila 100kn po polazniku, dolazimo do iznosa od 51 000 kuna.

Pitamo se gdje je i na što točno usmjeren taj novac. Nadamo se da će Požeški športski savez objaviti sve račune i pokazati odnosno dokazati da je novac potrošen transparentno i da je škola plivanja koštala enormno visokih 141.883,10 kuna.

Očigledno je da je previše nelogičnosti i da stvari nisu usklađene, a da je iznos više nego visok s obzirom na to da je škola plivanja trajala 15 dana, 2 školska sata dnevno (45 minuta).

Je li netko “omastio brk” i jesu li roditelji i djeca prevareni, zaključite same drage čitateljice i čitatelji.

Hoće li gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić reagirati ili će ignorirati objavu, s obzirom na to da je tek nedavno tajniku Mitroviću i ekipi iz Požeškog športskog saveza dodijelio i upravljanje svim sportskim objektima u vlasništvu Grada Požege, ostaje tek za vidjeti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika