Je li Vranduk zaboravljen i od ove gradske vlasti?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Požega je grad u Hrvatskoj, središte Požeško slavonske županije i Požeške biskupije. Ukupna površina grada je 133,91 km kvadratnih , a prema popisu stanovništva (2021.) Požega broji 23.364 stanovnika.
Požega ima 32 gradska naselja, a aktualni gradonačelnik Požege je dr.sc. Željko Glavić.

Jedno od navedenih 32 gradska naselja je gradsko naselje Vranduk.
Vranduk je od samog centra grada udaljen samo nekoliko kilometara. Još jednom napominjemo radi se, dakle o gradskom naselju. Fotografije i apel za pomoć uputili su nam ogorčeni mještani Vranduka koji u toj gradskoj ulici imaju svoje obiteljske kuće, a radi se o dijelu ulice od kućnog broja 127 do 145.
Kao i ostali građani Požege, tvrde mještani Vranduka i oni uredno plaćaju svoje uplatnice za komunalni doprinos, slivne vode i prirez.
Mještani Ulice Vranduk uvjeravaju nas da još uvijek, iako smo debelo zakoračili u 21. stoljeće nemaju niti kanalizaciju niti asfaltiranu ulicu.

Da stvar bude gora, prije neki dan objaviše „gradski oci“ kako je stigla nova financijska omotnica za gad Požegu u iznosu od 19,2 milijuna kuna , od toga 12,3 milijuna kuna bespovratno. upravo u svrhu nastavka aglomeracije.
Kako je složen dinamički plan i koje gradske ulice su prioriteti u realizaciji projekta aglomeracija u Požegi nemamo podatak. Ono što sa sigurnošću možemo zaključiti je činjenica da bi ova ulica morala biti visoki prioritet, jer mještani ulice godišnje više nose gumene čizme, nego li neku drugu prikladniju obuću.

Do sada smo u nekoliko navrata poštovane čitateljice i čitatelji na vaš zahtjev i po vašoj dojavi pisali o komunalnim problemima u gradu Požegi, a kojih ima podosta kao i u svakom gradu. Da su gradske službe odradile svoj posao ili bolje rečeno da gradske službe rade posao za koje su plaćene vjerojatno bi ovi naših članci na temu komunalnih problema izostali, pa bi pisali o nekim „vedrijim temama“ i događajima iz našega grada. Korektnosti radi, moramo reći da će uvijek biti i nesavjesnih i neodgovornih gađana koji svojim ponašanjem djelomično generiraju komunalne probleme.

Tako smo pisali o divljim deponijima, ilegalnim odlagalištima smeća, devastiranim prometnicama, kružnim tokovima, problemu javne rasvjete, zapuštenim gradskim šetnicama, problemima nepropisnog i neovlaštenog parkiranja na javim i zelenim površinama..
Pisali su tako neki portali čak i o problemima kućnih ljubimaca koji zagađuju gradske javne površine.

Zbog naših objava i iznošenja nabrojanih problema gađana, neki prozvaše naš, Požeški.hr, dežurnim kritičarem aktualnog gradonačelnika Glavića.
Nekorektno bi bilo i u slučaju požeške gradske Ulice Vranduk ponovno prozvati gradonačelnika dr. sc. Željka Glavića i svu krivnju pripisati njemu.
Uvjerili smo se da je na svaki naš natpis i saznanje o komunalnim problemima gradonačelnik žurno reagirao, doslovno natjeravši komunalne službe i gradske tvrtke da rade posao za koji su plaćeni, a zbog kojih on gotovo iz dana u dan prima „udarce“.

Jesu li sadašnji direktori javnih gradskih poduzeća Tekija d.o.o. i Komunalac d.o.o. dovoljno stručni i sposobni, bolje rečeno „dorasli“ izazovima zahtjevnih funkcija koje obnašaju?
Mogu li ti „naši direktori“ pratiti tempo koji gradonačelnik nameće, vjerujemo to najbolje sam gradonačelnik zna.

Ustrojio je gradonačelnik Glavić i neke nove Odjele u gradu očito s namjerom kako bi gradska uprava bila što učinkovitija. Ono što se nameće kao zaključak, razmišlja li gradonačelnik Glavić možda i o ustrojavanju Komunalno-prometnog odjela po uzoru na većinu gradova u Hrvatskoj.
Ustrojavanjem jednog takvog operativnog odjela s potrebnim brojem komunalno-prometnih redara ne bi u potpunosti nestali svi komunalni problemi građana, no da bi bili svedeni na najmanju moguću mjeru gotovo smo sigurni.

Zadaća bi u tom slučaju komunalno-prometnih redara bila svakodnevno obilaziti gotovo sva, a ne samo poneka gradska naselja i biti dostupni i na usluzi građanima.
Od njih bi gradonačelnik, ono što se kaže „iz prve ruke“ doznao za „goruće probleme“ građana Požege, a ne da o problemima kao što je to praksa sada doznaje iz pisanja pojedinih medija.

Nažalost, danas imamo situaciju da je komunalnim redarima radijus kretanja 200 metara od toplog i klimatiziranog ureda, a koliko su kao takvi od koristi i građanima i gradonačelniku dokaz su između ostalog i naše objave vezane uz komunalnu problematiku.

Gradonačelniče, kažu da je najbolje učiti na tuđim kako dobrim tako i lošim iskustvima, jer to zasigurno i manje košta, ali i manje „boli“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika