Jedini gubitnik jučerašnjih izbora je predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Jučer su održani izbori za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Požege. Izbori su kasnili nešto više od dvije godine, a recimo da je najveći razlog za to bila upravo pandemija koja je puno toga zaustavila. Iako su neki gradovi poput Pleternice ove izbore održali paralelno kad i lokalne izbore, s Požegom to nije bio slučaj. Pojedinci, skupine ali i stranke su čekale da do ovih izbora napokon dođe da mogu nakon gotovo godinu dana od lokalnih izbora “odmjeriti snage” i vidjeti tko kako “stoji”.
Znamo da je sinoć bilo puno sretnih, ali isto tako znamo da zasigurno jedna osoba nije sretna što su ovi izbori održani i da bi ista osoba bila puno sretnija da su izbori još malo bili prolongirani, kad je kasnilo dvije godine, moglo je još.
Osoba o kojoj govorimo je Matej Begić, aktualni predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege koji je doživio teški fijasko.

Naime, od 32. izborna mjesta na kojima je listu imala Hrvatska demokratska zajednica, tu je i slavila, točnije na 31. izbornom mjestu, 32. mjesto je za nositelja liste imalo Mateja Begića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Požege koji je jedini HDZ-ov kandidat koji je poražen s čime je zaslužio i titulu najvećeg gubitnika jučerašnjih izbora za članove Vijeća mjesnih odbora Grada Požege, a globalno gledano, pripada mu i titula najslabije karike HDZ-a jer gospodin Begić je i vjerovali ili ne Tajnik Županijskog odbora HDZ-a Požeško – slavonske.

Matej Begić bio je nositelj liste u mjesnom odboru “Centar” a za protukandidata je imao iskusnog političkog asa i predsjednika Županijskog odbora SDP-a Požeško – slavonske županije mr.sc. Mitra Obradovića. HDZ je “teškom artiljerijom” krenuo na SDP, ali rezultat je u konačnici završio 4-3 u korist SDP-a i Mitra Obradovića s čime je HDZ ostao bez jednog MO koji zasigurno nije nebitan i koji ne nosi malo glasova na lokalnim izborima.
U nastavku možete vidjeti rezultate po mjesnim odborima u Gradu Požegi, a hoće li HDZ tražiti ostavke na svim pozicijama gospodina Begića ili će jedinog gubitnika tješiti da se svakome može dogoditi, ostaje tek za vidjeti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika