Salezijanac Ivan Dvoraček iz Radovanaca u Jeruzalemu zaređen za đakona

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Jeruzalemski latinski patrijarh kardinal Pierbattista Pizzaballa zaredio je za đakone u nedjelju, 9. lipnja 2024. u bazilici Isusove muke u jeruzalemskom Getsemanskom vrtu sedmoricu salezijanaca, među kojima je i Ivan Dvoraček, rodom iz Radovanaca kod Velike.

Sedmorica novozaređenih đakona dolaze s četiri kontinenta: Europe, Oceanije, Afrike i Azije. Svatko od njih u sklopu formacije nastavio je studij teologije na Jeruzalemskom kampusu Salezijanskog papinskog sveučilišta.

Misija Salezijanaca je odgoj i evangelizacija mladeži. Prisutni su u više od 130 zemalja svijeta. U Svetoj Zemlji ima 10-ak Hrvatskih redovnika i redovnica, ali su najznačajniji fratri koji stoljećima vode brigu o svetištima. U Svetoj Zemlji su Hrvati značajni i ostavili su dubok trag. Hrvati iz BiH 1681. godine kupili su u Jeruzalemu Getsemanski vrt u kojem je Juda izdao Isusa.

Na euharistiji je bila nazočna Ivanova obitelj, pritelji, brojni svećenici – dijecezanski i redovnički, provincijali, odgojitelji i prijatelji ređenika, među njima i veleposlanica Republike Hrvatske u Državi Izrael Vesela Mrđen Korač.

Foto: Antun Glasnović

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)